David Letterman maakte met succes een eerste seizoen voor Netflix. En goed nieuws voor de man met de immense baard: hij mag nóg een seizoen maken.

 

Article continues after the ad

Babbelen op een podium

Het format is simpel: David Letterman en zijn baard nodigen voor iedere aflevering een gast uit om een goed gesprek mee te hebben. Hiervoor wordt een middelgroot theater afgehuurd, publiek in de zaal, allemaal heel gemoedelijk. Het tweede seizoen zal, net als het eerste, uit 6 afleveringen bestaan. Het lijkt allemaal niet zo spannend, maar…

A-listers

De eerste serie had de wow-factor vanwege de gasten, want dat was toch wel een stel figuren die je op je verjaardag wilt. Onder andere Tina Fey, Jay-Z en Barack Obama kwamen langs op het podium om te babbelen met Letterman. Dat zal geen lullige wrap-party zijn geweest. Het zal ons dan ook benieuwen welke hoogvliegers deze keer langskomen.

Geen makkelijk genre

Met My Next Guest Needs No Introduction zet Netflix een broze poging voort om talkshows onderdeel te maken van hun programmering. Wekelijkse shows zoals die van Joel McHale en de comedian Michelle Wolf werden na 10 afleveringen gecanceled. Maar als David Letterman weer zo'n groep gasten uit zijn smartphone weet te trekken is hij voorlopig nog niet met pensioen.