De klassieke animatiefilm Anastasia krijgt de ‘musical treatment’! Na Broadway en Madrid is volgend jaar Scheveningen aan de beurt.

Article continues after the ad

Anastasia, van animator/regisseur Don Bluth, vertelt het verhaal van de tsarenfamilie Romanov, althans: wat daar na de Russische Revolutie van overblijft (spoiler alert: niet veel!). De jonge prinses met geheugenverlies, Anastasia, ruilt Rusland in voor Parijs om haar grootmoeder te zoeken.

Ra-ra

Anastasia en haar vrienden worden echter achtervolgd door de kwade magiër Raspoetin, en oma heeft het inmiddels wel gehad met alle meisjes die zeggen dat ze haar verloren kleindochter zijn.

De film werd in 1997 een behoorlijk groot succes. Enerzijds omdat sterren als Meg Ryan, John Cusack, Kelsey Grammer en Kirsten Dunst stemmen in spraken, anderzijds was er de schitterende muziek, die werd genomineerd voor twee Oscars en Golden Globes.

De Nederlandse versie werd ingesproken door o.a. Vera Mann, Peter Paul Muller en Karin Bloemen. De rol van de schurk Raspoetin was overigens de laatste rol van Coen van Vrijberghe de Coningh (bekend als o.a. Johnnie Flodder), die twee dagen na het inspreken overleed.

Wanneer de musical in Scheveningen precies te zien is, is nog onbekend. De audities beginnen over een paar weken, dus er gaat zeker nog wat tijd overheen. Ruim voldoende om alle nummers weer uit je hoofd te leren!

Of... was je ze nog helemaal niet vergeten?