In Live By Night speelt Ben Affleck een veteraan die op het verkeerde pad belandt tijdens de drooglegging. Affleck heeft de film ook nog eens geschreven én geregisseerd.

Article continues after the ad

Van soldaat naar crimineel

Je kunt er al jaren niet meer omheen, als je dat al wilde: Ben Affleck is een all-round superster die werkelijk álles kan. Zijn acteerwerk kennen we goed en van die Oscar voor het schrijven van Good Will Hunting wisten we ook wel, maar de laatste jaren schrijft en regisseert Ben Affleck zich echt de onsterfelijkheid in.

Live By Night

In Live By Night speelt Affleck een soldaat die na de Eerste Wereldoorlog in het criminele circuit belandt nadat de drooglegging (1920-1933) de verkoop van alcohol heeft verboden. Naast Affleck bestaat de geweldige cast uit de meer en minder bekende namen van Scott Eastwood, Elle Fanning, Zoe Saldana, Sienna Miller, Chris Sullivan, Anthony Michael Hall, Brendan Gleeson, Titus Welliver, Chris Messina, Chris Cooper en Derek Mears.

Hij schreef en regisseerde Gone Baby Gone en The Town en was ook de regisseur en producer van Argo, waarvoor hij in 2012 zijn tweede Oscar won, voor Beste Film deze keer. Meestal speelt hij zelf ook nog de hoofdrol, en ook in het nieuwe gangsterdrama Live By Night zien we zijn naam op alle mogelijke manieren in de credits verschijnen.

Hierboven bekijk je de trailer, die weer erg veelbelovend is. Op 12 januari 2017 gaat Live By Night hier in première.