Pak je tissues maar alvast! De bejubelde korte animatiefilm In A Heartbeat staat nu op YouTube en is op z’n zachtst gezegd aangrijpend.

Article continues after the ad

In a Heartbeat

In de film zien we hoe een jongen voor de eerste keer verliefd word op een andere jongen. Zijn crush ziet hem alleen (nog) niet staan. Het hart van de jongen gaat steeds sneller kloppen, totdat deze uit zijn borst springt en een eigen leven gaat leiden. Het klinkt als een horrorscenario, maar het is mega aandoenlijk. Zijn hart wil de twee namelijk koste wat kost bij elkaar brengen. Bekijk de film hierboven.

David & Bravo

In A Heartbeat is gemaakt door Beth David en Esteban Bravo. “We willen een onderwerp aan de kaak stellen dat nauwelijks wordt besproken in computeranimatie. We willen mensen laten stilstaan bij hoe het is om gay te zijn door middel van een korte, luchtige en lieve animatiefilm”, aldus het duo tegenover Teen Vogue.

Afstudeerproject

Wat het allemaal nog indrukwekkender maakt, is dat de twee de film hebben gemaakt als afstudeerproject. David en Bravo: “De film betekent ontzettend veel voor ons. We zijn ontzettend dankbaar voor al de support en het enthousiasme. We zijn al anderhalf jaar met de film bezig en keken ontzettend uit naar dit moment.”