Henk Poort is operazanger, musicalster, filmacteur en soapie. Binnenkort mag hij ook ‘deelnemer Expeditie Robinson’ aan zijn indrukwekkende cv toevoegen!

Article continues after the ad

Opera

Henk Poort is de zestiende kandidaat van het nieuwe seizoen Expeditie Robinson. Poort zong in verschillende musicals en opera’s, maar werd vooral bekend dankzij de rol van Jean Valjean in Les Misérables. Daarnaast was hij te zien in films en series als De Heineken Ontvoering, Vechtershart en Nieuwe Tijden. Op Facebook werd zijn deelname onthuld in een flitsende video.

Training

De 61-jarige Henk Poort is dit seizoen de oudste kandidaat. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de survivalshow, heeft de musicalacteur een strak trainingsprogramma gevolgd: “Ik train twee keer in de week. Met mijn trainer had ik een plannetje opgezet om me voor te bereiden op belangrijke onderdelen, op zwemmen bijvoorbeeld”, vertelde hij in RTL Boulevard. Geen overbodige luxe, want de musicalster moet het in het komende seizoen onder anderen opnemen tegen voetbalster Anouk Hoogendijk, zanger Brace, presentatrice Shelly Sterk en comédienne Soundos El Ahmadi!

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is vanaf donderdag 7 september te zien bij RTL 5.