Binnenkort hijst de Black Pearl weer de zeilen. Maar de kans is groot dat het schip vertrekt zonder Johnny Depp. Wij kozen acht acteurs die het roer van de prettig gestoorde kapitein kunnen overnemen!

Ryan Reynolds

Momenteel wordt er druk gewerkt aan een reboot van Pirates of the Caribbean. Daarbij lijken de dagen van Johnny Depp in de rol van Jack Parrow geteld te zijn. Het goede nieuws is dat het Rhett Reese en Paul Wernick zijn aangetrokken om het scenario te schrijven. Dit duo tekende eerder voor de razend succesvolle Deadpool-reeks. En over Poolboy gesproken, Ryan Reynolds zou met zijn combinatie van charme, bravoure en een gezonde dosis zelfspot wel eens de ideale kandidaat zijn om het stokje van Depp over te nemen. Ondanks dat sommige redacteuren beweren dat een reboot zonder Depp sowieso gedoemd is om te mislukken...

Article continues after the ad
 

Idris Elba

Luister, we hebben lang genoeg gewacht op een James Bond-film met Idris Elba. Maar op dit punt is een cross-over tussen Game of Thrones en Fuller House waarschijnlijker. Laten dan ook niet kijken naar wat er niet mogelijk is, maar naar wat er wel mogelijk is: Idris Elba aan het roer van Pirates of the Caribbean, bijvoorbeeld. De Luther-acteur is stoer, charismatisch, sexy en stijlvol. Alles wat je zoekt in de gedroomde opvolger van Depp!

Robert Downey Jr.

Naar verluidt hangt Robert Downey Jr. na Avengers 4 zijn hightech harnas aan de wilgen. Maar Disney zou wel gek zijn om hem niet direct een contract aan te bieden voor een nieuwe reeks Pirates of the Caribbean-films. De veelzijdige acteur heeft dezelfde excentrieke uitstraling als Johnny Depp. Daarnaast bewees hij in het Marvel-universum al dat hij prima in staat is om jarenlang een megabiljoenvetveelgeld filmfranchise aan te voeren!

Michiel Huisman

Waarom zou een Nederlander niet aan het roer kunnen staan van de Black Pearl? Onze geschiedenis beslaat alle zeven wereldzeeën en het roemruchte spookschip De Vliegende Hollander maakte al zijn opwachting in Pirates of the Caribbean: At World’s End. Dan kom je natuurlijk al vrij snel uit bij Michiel Huisman, die in Game of Thrones al liet zien dat hij zowel met het hart als met het zwaard een echte veroveraar is!

Charlize Theron

Het is natuurlijk onzin dat de opvolger van Johnny Depp per se een man zou moeten zijn. Sterker nog, volgens hardnekkige geruchten draait de reboot om een vrouwelijke pirate genaamd Redd. Dat biedt mogelijkheden, van Scarlett Johansson tot Daisy Ridley! Onze voorkeur gaat echter uit naar Charlize Theron. Deze beeldschone Oscarwinnaar is een van de weinige actrices die moeiteloos schakelt tussen actie (Mad Max: Fury Road) en komedie (Arrested Development).

James Franco

Zeg je excentriek, dan zeg je James Franco. Kijk maar eens naar films als Spring Breakers en The Disaster Artist. Daarin speelt de veelzijdige acteur personages die het label ‘prettig gestoord’ allang en breed voorbij zijn. Daarnaast kijkt Franco altijd uit zijn ogen alsof hij net de deur van een Amsterdamse coffeeshop achter zich dichtslaat. Met zijn charmante grijns en stonede oogopslag is Franco dan ook een no-brainer voor de rol van Parrow!

 

 

Eervolle vermelding: Benedict Cumberbatch

Typisch gevalletje ‘so crazy, it just might work’!