Binnenkort hijst de Black Pearl weer de zeilen. Maar de kans is groot dat het schip vertrekt zonder Johnny Depp. Wij kozen acht acteurs die het roer van de prettig gestoorde kapitein kunnen overnemen!

Ryan Reynolds

Momenteel wordt er druk gewerkt aan een reboot van Pirates of the Caribbean. Daarbij lijken de dagen van Johnny Depp in de rol van Jack Parrow geteld te zijn. Het goede nieuws is dat het Rhett Reese en Paul Wernick zijn aangetrokken om het scenario te schrijven. Dit duo tekende eerder voor de razend succesvolle Deadpool-reeks. En over Poolboy gesproken, Ryan Reynolds zou met zijn combinatie van charme, bravoure en een gezonde dosis zelfspot wel eens de ideale kandidaat zijn om het stokje van Depp over te nemen. Ondanks dat sommige redacteuren beweren dat een reboot zonder Depp sowieso gedoemd is om te mislukken...

More content below the advertising
 

Idris Elba

Luister, we hebben lang genoeg gewacht op een James Bond-film met Idris Elba. Maar op dit punt is een cross-over tussen Game of Thrones en Fuller House waarschijnlijker. Laten dan ook niet kijken naar wat er niet mogelijk is, maar naar wat er wel mogelijk is: Idris Elba aan het roer van Pirates of the Caribbean, bijvoorbeeld. De Luther-acteur is stoer, charismatisch, sexy en stijlvol. Alles wat je zoekt in de gedroomde opvolger van Depp!

Robert Downey Jr.

Naar verluidt hangt Robert Downey Jr. na Avengers 4 zijn hightech harnas aan de wilgen. Maar Disney zou wel gek zijn om hem niet direct een contract aan te bieden voor een nieuwe reeks Pirates of the Caribbean-films. De veelzijdige acteur heeft dezelfde excentrieke uitstraling als Johnny Depp. Daarnaast bewees hij in het Marvel-universum al dat hij prima in staat is om jarenlang een megabiljoenvetveelgeld filmfranchise aan te voeren!

Michiel Huisman

Waarom zou een Nederlander niet aan het roer kunnen staan van de Black Pearl? Onze geschiedenis beslaat alle zeven wereldzeeën en het roemruchte spookschip De Vliegende Hollander maakte al zijn opwachting in Pirates of the Caribbean: At World’s End. Dan kom je natuurlijk al vrij snel uit bij Michiel Huisman, die in Game of Thrones al liet zien dat hij zowel met het hart als met het zwaard een echte veroveraar is!

Charlize Theron

Het is natuurlijk onzin dat de opvolger van Johnny Depp per se een man zou moeten zijn. Sterker nog, volgens hardnekkige geruchten draait de reboot om een vrouwelijke pirate genaamd Redd. Dat biedt mogelijkheden, van Scarlett Johansson tot Daisy Ridley! Onze voorkeur gaat echter uit naar Charlize Theron. Deze beeldschone Oscarwinnaar is een van de weinige actrices die moeiteloos schakelt tussen actie (Mad Max: Fury Road) en komedie (Arrested Development).

James Franco

Zeg je excentriek, dan zeg je James Franco. Kijk maar eens naar films als Spring Breakers en The Disaster Artist. Daarin speelt de veelzijdige acteur personages die het label ‘prettig gestoord’ allang en breed voorbij zijn. Daarnaast kijkt Franco altijd uit zijn ogen alsof hij net de deur van een Amsterdamse coffeeshop achter zich dichtslaat. Met zijn charmante grijns en stonede oogopslag is Franco dan ook een no-brainer voor de rol van Parrow!

 

 

Eervolle vermelding: Benedict Cumberbatch

Typisch gevalletje ‘so crazy, it just might work’!

 

More content below the advertising

Sterren die andere sterren nadoen: het blijft tof om te zien. Maar wie doet het best zijn collega’s na en is de absolute koning van de celebrity impressions? Deze bekendheden komen aardig in de buurt!

Tom Hiddleston

als IEDEREEN

Graham Nortons sofa is de perfecte plek om je vakgenoten na te doen. Tom Hiddleston doet er gewoon vier in één ruk: Owen Wilson, Christopher Walken, Al Pacino én Robert de Niro, die op dezelfde bank zit. Dan heb je ballen!
 

 

More content below the advertising

Benedict Cumberbatch

transformeert in Chewbacca

Alle Cumberbitches gleden bijna van de bank af toen ze dit zagen: hún Benedict transformeerde voor even in Chewie, met uiteraard een geniale Wookie-roar! Dit houdt ons nog wel even zoet totdat Chewbacca terugkeert in Star Wars: Episode IX (de opnames zitten er in ieder geval al op).
 

 

Leonardo DiCaprio

geeft ons Jack Nicholson

Er zijn al genoeg acteurs die Jack Nicholsons intonatie en manier van spreken geniaal na kunnen doen. Hét gezicht, met die karakteristieke wenkbrauwen, is een stukje moeilijker. Maar Leo flikt het gewoon! Kijk maar, vanaf 2:20.
 

 

Tom Cruise

doet Jack Nicholson

Weer een Nicholson-impression, zelfs twee! Tom Cruise werkte natuurlijk als eens samen met de acteerlegende in A Few Good Men. In die film doet Cruises personage die van Nicholson zelfs na. Kijk maar:
 

 

Jim Carrey

als Elvis Presley

Jim Carreys indrukwekkende acteercarrière is al fantastisch genoeg. Toch vond hij ergens nog tijd en transformeerde Jim al in elke denkbare acteur ooit (Clint Eastwood, Jack Nicholson, James Dean). Deze act, waarin ‘ie in Elvis verandert, blijft echter een topper.
 

 

Meerdere acteurs

doen Nicolas Cage

In deze compilatie wagen verschillende acteurs zich aan cultacteur Nic Cage. Simon Helberg uit The Big Bang Theory doet het verrassend goed. Helaas doet niemand de onnavolgbare NOT THE BEES!-scène…
 

 

Jay Pharoah

kan alles

Ex-SNL-ster Jay Pharoah kan half Hollywood nadoen. Hij gooit er de ene na de andere superster uit. Vooral zijn impressions van Denzel Washington, Jason Statham, Kevin Hart én Jay-Z zijn niet van deze aarde. Geweldig!
 

 

Jordan Peele

waarschuwt ons als Obama

Comedian, acteur én horrorregisseur Jordan Peele, bekend van Get Out en Us, ook wel bekend als nu al de engste film van 2019, doet een fantastische Obama. Toch kleeft er nog een eng randje aan deze impression: het is namelijk een waarschuwing voor de deepfake-techniek. Een manier om geloofwaardig nepnieuws de wereld in te slingeren.
 

 

Bill Hader

als Star Wars-personages!

Bill Hader kan werkelijk alles met zijn stem. In de late night-show van Conan O’Brien transformeert hij in een creperende Jabba the Hutt én een tauntaun die zijn laatste adem uitblaast. Beetje obscuur, maar wel fantastisch.
 

 

Kristen Wiig

impression-queen

Ho, wacht even: het is momenteel één groot sausage fest met al die gasten. Waar zijn de vrouwelijke impressions? Je hebt gelijk. En wie kunnen we beter laten zien dan Kristen Wiig? Deze geniale comédienne en SNL-legende haalt werkelijk alles uit de kast bij haar transformaties. Vooral Björk weet ze perfect neer te zetten. Maar er is nog véél meer:
 

 

Ross Marquand

is een impression-god

Wow! We hebben ‘m hoor, de koning van de impressions! The Walking Dead-acteur Ross Marquand (zijn personage Aaron belandde op onze TWD-lijst met beste personages) kan letterlijk elke acteur nadoen, zo lijkt het. Bekijk deze compilatie en je bent helemaal overtuigd:
 

 

Praten vrouwen net zoveel in films als mannen? Dit is niet een vraag waar we altijd stil bij staan wanneer we een film kijken. Onderzoek van The Geena Davis Institute on Gender in Media drukt ons met de neus op de feiten: mannen praten alleen maar meer in films ten opzichte van vrouwen! Hoewel we leven in een periode van vooruitgang en emancipatie is het met de filmindustrie belachelijk slecht gesteld op dit gebied. De nieuwe resultaten liegen er niet om bij de Oscar-winnaars voor Best Picture: meer dan de helft scoort bedroevend. 

More content below the advertising

Het Geena Davis instituut heeft onderzoek gedaan naar de representatie van vrouwenstemmen in films die een Oscar hebben gewonnen voor Best Picture. 122 films met de Best Picture award zijn geanalyseerd met vrij teleurstellend resultaat. Van de 5554 pratende personages was slechts 29.2% vrouwelijk. De verhouding van 3 mannen op 1 vrouw in films is hetzelfde als in 1946. Het concept emancipatie staat kennelijk niet in het woordenboek bij de makers van deze films. 

Bechdel Test

De test die uitgevoerd wordt om te kijken of een film aan de eisen van vrouwelijke representatie voldoet is een zogenaamde Bechdel Test die als volgt werkt: Een film moet minimaal 2 benoemde vrouwelijke personages hebben die een gesprek voeren over iets anders dan een man. Dit gesprek hoeft slechts één keer voor te komen in een film om te slagen.

Teleurstellend

Klinkt als een vereiste dat makkelijk haalbaar is, toch? Think again: blijkbaar niet. In de jaren ’30 hebben meer films deze test doorstaan dan in het huidige decennium! Films als Moonlight, Slumdog Millionaire en Gladiator falen deze test allemaal. Van alle films met een Oscar voor Best Picture sinds 1929 heeft slechts 49% de test gehaald: erg teleurstellend dus.