Dagelijks krijgt Mr. Frank Visser noodkreten van mensen die van mening zijn dat hen onrecht is aangedaan. In het nieuwe SBS6-programma Mr. Frank Visser Rijdt Visite biedt hij een luisterend oor!

More content below the advertising

In het nieuwe programma Mr. Frank Visser Rijdt Visite krijgt de kijker volledig inzicht in verschillende problemen en ervaart welke juridische mogelijkheden én onmogelijkheden er zijn. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een contract of bij het kopen van online producten?

De cases

De zaken lopen uiteen van herkenbare geschillen waar elke kijker mee te maken kan krijgen tot verrassende zaken die je niet voor mogelijk had gehouden. Wat moet je bijvoorbeeld doen als een verhuisbedrijf je dierbare spullen heeft vernield? En vervolgens zijn handen in onschuld wast? Wie is er aansprakelijk en heeft het zin om een procedure te starten? Of stel je hebt ernstige brandwonden opgelopen van je net nieuw gekochte gasbrander, kun je de winkelier dan om een schadevergoeding vragen? Mr. Frank Visser geeft aan hoe het juridisch gezien nou echt zit én of de gedupeerden daadwerkelijk een zaak hebben…

Knol met artrose

In elke aflevering komen verschillende cases aan bod. Zo ook de zaak van Greet in de eerste aflevering. Zij is haar hele leven al weg van paarden. Ze kon haar geluk niet op toen ze vorig jaar online een advertentie zag voor een prachtige knol. Na een bezoek aan de manege was Greet op slag verliefd. Het paard was helemaal in orde volgens de verkoper en de prijs was redelijk. Een paar weken na de aanschaf wil Greet haar eerste rit gaan maken, maar het paard geeft geen sjoege.

Zijn achterbenen zijn stijf en na een bezoek van de veearts blijkt dat hij artrose heeft. Greet is woest op de vorige eigenaar en eist dat hij het paard terugneemt. Deze meent op zijn beurt dat het paard bij de verkoop helemaal niet ziek was. Hoog tijd voor Mr. Visser om een bezoek te brengen aan Greet.

Mr. Frank Visser Rijdt Visite is vanaf maandag 9 januari wekelijks te zien om 20:30 op SBS6.

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.