Benieuwd waar de regisseur van The Lord Of The Rings en The Hobbit tegenwoordig aan werkt? In Mortal Engines vechten mobiele steden elkaar de tent uit, in de strijd om schaarse hulpmiddelen!

Article continues after the ad

Mobiele steden

Mortal Engines is gebaseerd op de gelijknamige romans van Philip Reeve. In deze verhalen is de wereld nog steeds niet hersteld van een gigantische catastrofe. Beschaafde steden zijn door een tekort aan grondstoffen eigenlijk niet meer te handhaven. De inwoners besluiten hun woonplaatsen daarom op enorme wielen te zetten, en rijden rond, op zoek naar kostbare hulpmiddelen.

De mobiele steden vechten niet alleen om grondstoffen; een megastad als Londen is zelfs uitgerust om kleinere steden af te breken en te gebruiken als brandstof. En dan zegt men dat er nú rivaliteit tussen pakweg Amsterdam en Rotterdam heerst!

Mortal Engines klinkt knotsgek, maar maakt erg nieuwsgierig. Jackson is als schrijver/producer natuurlijk een zwaargewicht. De regie is in handen van Christian Rivers. Het is Rivers’ eerste film als regisseur, maar hij schrijft al decennialang de storyboards voor Jacksons films.

De cast is ook bepaald niet kinderachtig, met o.a. Hugo Weaving (LOTR, The Matrix), Robert Sheehan (Geostorm), Hera Hilmar (Da Vinci’s Demons) en Stephen Lang (Avatar, Don’t Breathe).

Mortal Engines is vanaf december 2018 te zien in de bioscoop.