Mensen halen de gekste dingen uit voor likes, retweets en volgers. Maar de meiden van de horrorkomedie Tragedy Girls gaan letterlijk over lijken voor een like!

Article continues after the ad

Seriemoordenaar

In Tragedy Girls runnen de vriendinnen Sadie en McKayla de website Tragedy Girls. Daar doen ze verslag van schokkend lokaal nieuws. Maar met de likes, volgers en retweets schiet het allemaal niet echt op. Om de populariteit van hun social media-accounts te boosten, bedenken de dames een sinister plan: ze ontvoeren een seriemoordenaar die hen leert hoe ze mensen moeten vermoorden. De Tragedy Girls scoren zo al snel de ene na de andere primeur, maar wanneer hun seriemoordenaar ontsnapt dreigen ze zelf het volgende slachtoffer worden!

Publieksprijs

Tragedy Girls is een gitzwarte horrorkomedie, die op even op grappige als gore wijze onze obsessie met sociale media op de hak neemt. De film was dan ook een hit op verschillende festivals. Op het toonaangevende SXSW-festival werd Tragedy Girls zelfs genomineerd voor de publieksprijs. Dat zal ook te danken zijn aan de leuke cast. Zo worden de hoofdrollen gespeeld door Alexandra Shipp, beter bekend als de nieuwste Storm uit de X-Men-films, en Brianna Hildebrand. Haar kun je kennen als de eigenzinnige Negasonic Teenage Warhead uit de Marvel-blockbuster Deadpool!