Tijdens New York Comic-Con stelde Collider de vraag of een cross-over tussen Godzilla, King Kong en Pacific Rim mogelijk is. Tegen alle verwachtingen in ging Pacific Rim-regisseur Steven S. DeKnight er behoorlijk serieus op in!

Article continues after the ad

Monster Mash

Legendary Pictures heeft zowel de rechten op de gigantische monsters als op de reuzenrobots. Een film waarin ze elkaar allemaal aan gort beuken, kan dus relatief eenvoudig gemaakt worden.

DeKnight zei de mogelijkheid fantastisch te vinden, en vindt het een logische volgende stap. Volgens de regisseur is er al veel over de optie gepraat (hij zei niet op welk niveau). DeKnight ziet een mash-up tussen King Kong, Godzilla en de reusachtige Jaegers wel gebeuren, maar het is volgens hem allerminst zeker.

Als Pacific Rim 2: Uprising het goed doet, zijn er mogelijkheden voor een vervolgfilm. Deze zou, samen met Godzilla vs. King Kong (2020), de opmaat kunnen zijn naar een mega-free-for-all.

Mocht het gebeuren, dan moeten we er sowieso nog lang op wachten. Eerst maar even afwachten of Pacific Rim 2: Uprising een succes wordt. De film, met John Boyega in de hoofdrol, draait vanaf 22 maart in de bioscoop.