Als je jouw exemplaar van Pottopoly tijdens de feestdagen cadeau wilt doen, aan iemand anders of jezelf, moet je nú aansluiten in de rij!

Article continues after the ad

Pottopoly

Nee, wij van Superguide verkopen dit bordspel niet zelf en verdienen er ook geen cent aan als de maakster dat doet. De vinding van de Amerikaanse Kristen Roedel is gewoon zó leuk, dat we het succes ervan graag met alle Harry Potter-fans delen. Kristen deed mee aan een Wizarding Contest om de leukste Potter-prullaria te maken en werd tweede met haar creatieve combinatie van het tovenaarsverhaal en het klassieke bordspel.

Het spel werkt net als Monopoly, maar alle locaties, kaarten en personages zijn natuurlijk vervangen met namen die we uit de wereld van J.K. Rowling kennen. De gelukskaarten Kans en Algemeen Fonds heten nu Potions en Charms, de gevangenis is natuurlijk Azkaban en in plaats van de vingerhoed of de auto kun je rond het bord bewegen met Harry of Voldemort.

Warme broodjes

Bedenkster Kristen heeft inmiddels negentien exemplaren van Pottopoly gemaakt en verkocht, en is op dit moment in lichte paniek om de artikelen die wij en anderen eraan wijden. In haar online winkel op creatief platform Etsy geeft ze aan dat het spel momenteel is uitverkocht, maar belooft ze het hele feestdagenseizoen door te werken om zoveel mogelijk mensen aan hun eigen Pottopoly te helpen.

Schat je jouw kansen niet zo hoog in met alle media-aandacht die het spel aan het krijgen is? Ben je zelf ook wel handig en wil je er behalve geld ook best wat tijd aan uitgeven? Dan hebben we goed nieuws voor je! Op de website Instructables.com legt Kristen haarfijn en gratis uit hoe je jouw eigen versie van Pottopoly kunt maken. Klik hierboven voor de instructies, haal de materialen in huis en knutselen maar. Bezorg jij die Harry Potter-verslaafde in je familie straks de Kerst van zijn of haar leven?