Monique Westenberg in Shownieuws

Instagram-koningin Monique Westenberg, het veelbesproken liefje van André Hazes, heeft haar tv-comeback gemaakt! Ze verdween - als we Shownieuws mogen geloven - een hele tijd geleden van de beeldbuis en gaf geen enkel interview meer. Tot nu.

Article continues after the ad

Natúúrlijk is Monique nooit uit de spotlights verdwenen. De roddelbladen volgen haar op de voet en op sociale media heeft ze een enorm groot bereik. Maar de tv? Die liet ze lange tijd liggen. "Ze heeft anderhalf jaar lang geen tv-interviews meer gegeven", kondigde Bart Ettekoven gisteren aan in Shownieuws. "Vanavond weer voor het eerst, bij ons! Ze was ook best een beetje zenuwachtig, maar ze is weer helemaal klaar voor de toekomst."

Kledinglijn

Een trotse Monique vertelde uitgebreid hoe het nu zit met haar kledinglijn, die binnenkort uitkomt. "Het begon bij nul", blikt ze terug. "We zijn begonnen met het uitzoeken van stofjes, van kleuren, ja, noem maar op." Ze is er al sinds vorig jaar mee bezig en is écht betrokken bij de ontwerpen, geeft ze aan. "Dat is zó gaaf om vanaf de start allemaal met elkaar te doen." Het klinkt in ieder geval als een sterk contrast met de kledinglijn van een andere tv-ster, namelijk Maxime Meiland: die kwam ook met een 'eigen kledinglijn', maar moest veel kritiek incasseren nadat bleek dat ze gewoon bestaande AliExpress-kleding inkocht en opflufte.


Monique en André

Monique is de enige in het ontwerp-team met een zoontje. De samples voor jongetjes-kleding kreeg ze dus gewoon thuisgestuurd zodat ze die meteen kon testen. Monique wilde sowieso een grote rol binnen het proces. "Toen ik voor het eerst een gesprek had met dit bedrijf, heb ik ook aangegeven dat ik vanaf het begin betrokken wilde zijn, dan krijg je er veel meer feeling bij. Ik wil weer werken, ik wil weer lekker met collega's bezig zijn." Het kledingmerk wordt op 1 september gelanceerd!