Monique Westenberg, André Hazes

De oom van André Hazes heeft zijn steentje bijgedragen aan de uiteindelijke hereniging van André met zijn grote liefde Monique Westenberg.

Article continues after the ad

André en Monique, die mogelijk samen een tv-programma gaan maken, kwamen eerder dit jaar weer bij elkaar. Samen met hun zoontje Dré vormen ze weer een gelukkig gezinnetje na André's stormachtige relatie met Bridget Maasland. Wie hen uiteindelijk veel kon helpen bij de hereniging? André's oom, zo blijkt uit een interview dat de twee gaven aan het magazine Talkies.

 

'Vaderfiguur'

"Mijn oom, waar ik ook het programma Getekend voor het leven mee maakte, heeft ontzettend veel met Monique gepraat en hij heeft ook met mij gepraat als een vader", geeft André aan. "Dat heb ik toch wel gemist. Een vaderfiguur." Ook kon deze oom hem écht de waarheid vertellen. "Bijna al mijn vrienden werken voor mij en dat leidt soms tot belangenverstrengeling. Mijn oom staat volledig los van mij en voelde zich nergens door geremd mij de waarheid te zeggen. Hij heeft me er écht bovenop geholpen en van de drank af te blijven en alles wat daarbij komt kijken, door onder andere te focussen op sport. Ik drink nu weleens een biertje en dan houdt het op."

Oom als therapeut

"Dat André op een dag weer voor de deur zou staan wist ik zeker, maar ik had niet verwacht dat ik hem nog terug zou willen. Ik wist dat ik er dan voor hem moest zijn, want hij is de vader van mijn zoon, maar wél samen met anderen om ervoor te zorgen dat hij hulp krijgt", vult Monique aan. Ze vindt het fijn dat André nu iemand heeft waar hij echt goed mee kan praten. "Hij draagt nog te veel mee vanuit het verleden, daar moet over gesproken worden en tegelijkertijd wist ik dat hij dat niet zomaar zou doen. Zijn oom is als het ware zijn therapeut en de sportschool is zijn kliniek. Deze combinatie werkt heel goed."