Het is vijf jaar geleden dat we haar op het witte doek zagen, maar Monique van de Ven is terug in de bios: ze heeft een rol in de film Doris.

Article continues after the ad

Doris

Gaat er een belletje rinkelen bij die naam? Dat kan heel goed. De film is namelijk gebaseerd op de gelijknamige serie, die eerder op Net5 te zien is. Het verhaal gaat over Doris: 45, gescheiden en geen idee wat ze met haar leven aanmoet. Maar: na regen komt zonneschijn en Doris vindt weer geluk in de liefde.

Cast

Van de Ven speelt net als in de serie de moeder van hoofdpersoon Doris, een rol van Tjitske Reidinga. Dit zijn echter zeker niet de enige bekende namen. Ook Bracha van Doesburgh en Gijs Scholten van Aschat spelen mee, net als Guy Clemens, Roos Ouwehand, Tarik Moree en Hendrikje Nieuwerfaan. Will Koopman (Gooische Vrouwen, Divorce, Fam. Kruys) is verantwoordelijk voor de regie.

Oktober

Van de Ven stond de afgelopen jaren natuurlijk vooral in de spotlights als Dokter Deen in de gelijknamige serie, waarvan een vierde seizoen op de planning staat. De laatste film die ze maakte was Daglicht in 2013. De film Doris draait vanaf 11 oktober in de bioscopen.