Monic Hendrickx, bekend als Carmen van Walraven uit de hitserie Penoza, maakt haar presentatiedebuut in het nieuwe RTL-programma Kroongetuige.

Article continues after the ad

Moordzaak

In het programma kruipen negen BN’ers in de huid van rechercheurs nadat er een fictieve moord is gepleegd in Öregrund, een soort Fargo-achtig dorp in Zweden. Zij nemen hun intrek in een afgelegen hotel nabij de plaats delict. Wat er precies gebeurd is weten ze niet. Ze moeten het doen met minieme aanwijzingen die in het mystieke Zweedse dorp zijn achtergebleven om deze moord op te lossen.

De Kroongetuige

Het onderzoek naar de moord wordt bemoeilijkt door één van de rechercheurs. Hij of zij weet wie het gedaan heeft en heeft zwijggeld gekregen. Deze ‘Kroongetuige’ zal er alles aan doen om het onderzoek van zijn of haar collega rechercheurs te laten mislukken. Want als de dader niet gepakt wordt, mag hij of zij het zwijggeld houden.

Aan het eind van elke aflevering maken de rechercheurs een proces verbaal. Wie dat het minst goed doet, moet het programma verlaten.

Tussen fictie en reality

Monic maakt hiermee haar presentatiedebuut. Monic: “Het was nieuw en spannend om Kroongetuige te presenteren, maar uiteindelijk erg enerverend om te doen. Het zit een beetje tussen presenteren en spelen in. De moord is fictie, maar het onderzoek is echt. En ik ben eigenlijk de lijm tussen de fictie en de reality. Het was erg bijzonder om in Zweden te draaien. We streken met een sterk team neer in een prachtig maar verlaten dorp en iedereen werd vanaf het eerste moment meegesleept in het verhaal. Dat was heerlijk.”

Wie de negen BN’ers zijn, wordt later bekendgemaakt. Kroongetuige is dit najaar te zien bij RTL 4.