Filmen begint mogelijk komend najaar

Dat men probeert een Penoza-film op poten te zetten is het slechtst bewaarde geheim van de Nederlandse televisie. Het publiek heeft er zin in - de acteurs gelukkig ook - maar de financiering blijft een vraagteken. Volgens Monic Hendrickx moeten we de moed niet verliezen: er wórdt nog steeds aan gewerkt!

Tegenover Shownieuws verklaarde de actrice dat er zeker beweging in het project zit. Momenteel wordt er aan een script geschreven, en Hendrickx hoopt in het najaar te kunnen beginnen met filmen.

Zwarte weduwe

Het vijfde seizoen Penoza vormde een spectaculair slot voor de populaire Nederlandse crimi. Er wordt al lang gepraat over een film, die de losse eindjes uit de serie aan elkaar knoopt. Over het succes van die onderneming zijn de berichten wisselend.

De acteurs willen het Penoza-avontuur graag spetterend afsluiten. Voor een spectaculaire film is echter een behoorlijk budget nodig, wat er (vooralsnog) niet is. Dat er aan een script gewerkt wordt is in elk geval een goed teken.

Na de laatste aflevering Penoza waren fans in rep en roer. Wie heeft het einde niet gehaald? Wie ontsprong wonder boven wonder de dans? Ze kunnen het bijna niet maken om die vragen níet te beantwoorden in een bioscoopfilm.

Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.