Acteur Alden Ehrenreich liet zich onlangs al ontglippen dat hij voor drie Han Solo-films heeft getekend. Het was echter nog onduidelijk of dat het naast Solo: A Star wars Story om vervolgfilms ging, of dat Alden als de stoerste smokkelaar in A Galaxy Far Far Away in andere Star Wars-films zou opdraven. Regisseur Ron Howard heeft nu bevestigd dat Lucasfilm en Disney wel degelijk hopen nog meer Star Wars Stories rond Solo te maken.

Article continues after the ad

Verdere plannen

“Ik denk dat het aan de fans zal liggen. Lucasfilm en Disney willen acteurs voor langere tijd vastleggen, ook al zijn er nog geen concrete plannen”, zo vertelt de roodharige regisseur aan de Amerikaanse website Fandango. “Ze zullen erg geinteresseerd zijn om te kijken hoe deze het doet, en op basis daarvan zullen ze verdere plannen maken” Met andere woorden: Lucasfilm en Disney willen maar wat graag vervolgfilms maken, maar Solo: A Star Wars Story moet wel eerst even een groot succes worden.

Boba Fett: A Sarlacc Story?

Een andere mogelijkheid is wellicht dat Ehrenreich als Han Solo opduikt in een andere Star Wars-spinoff waar al jaren geruchten over gaan, namelijk een Boba Fett-spinoff. De premiejager die door Han tijdens Episode VI: Return of the Jedi in de zandkuil met het Sarlacc-monster gegooid werd heeft inmiddels voor de gebeurtenissen in Episode IV: A New Hope en Episode V: The Empire Strikes Back al met hem te maken gehad. Een Boba Fett-spinoff zou een tijd terug al op de planning hebben gestaan, totdat Disney de beoogde regisseur Josh Trank in mei 2015 ontsloeg. Sindsdien is er weinig meer van het project vernomen. Eerst maar wachten wat er gebeurt als Solo: A Star Wars Story op 23 mei de bioscopen binnen komt schieten.