Britt Dekker, coronacrisis, #ikdoenietmeermee

De afgelopen 24 uur stond social media vol met berichten van BN'ers die zich tegen de coronamaatregelen hebben gekeerd onder de hashtag #ikdoenietmeermee. Britt Dekker is dat duidelijk niet en wil dat nu kenbaar maken met een openhartig bericht.

Article continues after the ad

De presentatrice voelt zich bijna genoodzaakt om wat van zich te laten horen omdat haar volgers tot dezelfde doelgroep behoren als die van onder andere Famke Louise, Tim Douwsma en Bizzey. Daarom plaatste ze zojuist een foto van haar moeder op Instagram. "Dit is mijn moeder afgelopen Pasen op de IC. Iets wat ik haar en alle IC-collega's in ons land nooit meer gun." 

Kwetsbare mensen 

"Zij zijn degene die voor familieleden via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan hun naasten die elk moment konden overlijden. Helemaal alleen. Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen", maakt de afgetrainde mediapersoonlijkheid duidelijk. "Maak je eigen keuzes maar ik hoop dat jullie wel 'mee blijven doen' om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen #ikdoewelmee." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoi lieve lieve volgers. Velen van jullie zien bij artiesten waar jullie tegenop kijken de hashtag #ikdoenietmeermee voorbij komen. Aangezien jullie, mijn volgers, tot dezelfde doelgroep behoren voel ik me verplicht er iets over te zeggen. Dit is mijn moeder afgelopen Pasen op de IC. Iets wat ik haar en alle IC-collega’s in ons land nooit meer gun. Zij zijn degene die voor familieleden via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan hun naasten (ouders,broers,zussen,geliefde,beste vrienden) die elk moment konden overlijden. Helemaal alleen. Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen. Maak je eigen keuzes maar ik hoop dat jullie wel “ mee blijven doen “ om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen. #ikdoewelmee

Een bericht gedeeld door Britt Dekker (@brittdekker92) op

 

Reactie Tim Douwsma

Haar directe collega Tim Douwsma begrijpt wat ze bedoelt, maar heeft zo zijn eigen redenen om deel te nemen aan #ikdoenietmeermee. "Wij ook hoor, Britt. Maar kritische vragen stellen lijkt me niet meer dan logisch", reageert hij onder haar bericht. "Vanavond krijgen kritische wetenschappers en artsen een platform. Daar gaat het om. Love you."