Martien Meiland in Chateau Meiland

SBS6 heeft via Shownieuws de eerste beelden van het nieuwe seizoen van Chateau Meiland gedropt. En... de stront is aan de knikker. De moed zakt Martien in de schoenen wanneer de fam erachter komt dat ze eigenlijk illegaal wonen op hun villa-boerderij in Hengelo... 

Article continues after the ad

Wat een gezeik! SBS6 had ons al een beetje voorbereid op de ellende die de Meilandjes te wachten staat in het nieuwe seizoen en in de eerste beelden zien we ook meteen de eerste signalen van die naderende onrust. Wat blijkt? De Meilandjes maakten van de boerderij een perceel met drie zelfstandige woningen, maar dat mag helemaal niet.

'Daar mag je officieel niet wonen'

Martien, Erica en hun dochter Maxime krijgen verontrustende berichten binnen van de gemeente. "Het huis waar ik woon, dat is eigenlijk een kantoor volgens de gemeente, dus daar mag je officieel niet wonen", legt Erica uit. Paniek in de tent! "En het gastenverblijf... daar mag je ook niet permanent wonen.

'Het gedonder begint alweer'

"Nou", begint Martien te vertellen, "dan hebben wij een probleem". Hij voelt de bui al hangen en daar heeft 'ie he-le-maal geen zin in. "Dan moeten we verkopen. Gadsie!" Ook bij Erica zakt de moed een beetje in haar schoenen, zo lijkt het wanneer we de beelden bekijken. "Het gedonder begint alweer..."


Goed nieuws!

De beelden hierboven laten natuurlijk een kommer en kwel-situatie zien, maar anno nu staan de zaken er beter voor met de Meilandjes. Ze hebben de boerderij verkocht en konden, net als dochter Maxime en haar bae Leroy, vrij snel een nieuwe woning vinden - althans, zo lijkt het.

Chateau Meiland is vanaf maandag 1 maart weer wekelijks op maandag én donderdag (vanaf 11 maart) om 20:30 uur te zien op SBS6 en op KIJK.nl. Chateau Meiland is daarnaast ook exclusief en gratis vooruit te kijken op KIJK.nl.