Goed nieuws voor fans van de comedy Modern Family! De Amerikaanse zender ABC heeft aangekondigd dat er een negende en tiende seizoen van de serie gaat komen. De gehele cast van de show keert terug en heeft een flinke salarisverhoging weten te bedingen, zo weet The Hollywood Reporter.

Article continues after the ad

De Familie Pritchett

Modern Family begon in 2009 en vertelt het verhaal van de familie Pritchett, hun partners en kinderen. De serie werd al snel razendpopulair en telt inmiddels acht seizoenen. Ook won de sitcom maar liefst vijf Emmy Awards. In Nederland wordt de show uitgezonden op Comedy Central en staat seizoen 1 t/m 7 op Netflix.

STEVE LEVITAN

De maker van de show, Steve Levitan, reageerde woensdag verheugd op het nieuws. "We zijn ontzettend blij dat we meer tijd krijgen om deze boeiende personages uit te diepen met onze geweldige acteurs, schrijvers en crew. We zijn een grote familie.” Over de forse salarisverhoging werd door Levitan met geen woord gerept.

Dik salaris

Voor het achtste seizoen ontvingen de acteurs ieder 350.000 dollar (321.000 euro) per aflevering. Dat bedrag schijnt voor de twee nieuwe seizoenen aanzienlijk hoger te zijn. Al breken ze niet het record van de populaire serie Friends. De acteurs van die comedyshow kregen de laatste seizoenen een recordbedrag van 1 miljoen dollar per aflevering.