De geniale comedyserie Modern Family zou volgend jaar eigenlijk stoppen. Nu blijkt dat ABC er misschien toch nog een seizoen achteraan wil plakken: ze hebben niets anders!

Article continues after the ad

Volgens de Amerikaanse site Deadline wordt er achter de schermen gekeken of Modern Family tóch nog een seizoen door kan gaan. De directeur van ABC Entertainment, Channing Dungey, zei dit op een bijeenkomst van de Television Critics Association.

De bedenkers van Modern Family, Steve Levitan en Christopher Lloyd, meldden begin dit jaar dat het tiende seizoen van de comedyserie het laatste zou zijn. ABC Entertainment probeert ze tóch langer op de buis te houden.

What’s next?

De besprekingen zijn nog niet officieel geopend, maar de cast is al gevraagd of ze misschien toch door willen gaan. In principe is het contract van de hoofdrolspelers na het tiende seizoen afgelopen, dus sowieso zal er nog erg veel onderhandeld worden. De productie voor het tiende seizoen is inmiddels begonnen; de nieuwe serie Modern Family verschijnt eind september in de VS.

Deze week werd ook bekend dat CBS graag verder wil met The Big Bang Theory: óók een serie waar de makers eigenlijk wel klaar mee waren. Hoewel Modern Family en The Big Bang Theory veel kijkers verliezen, zijn het nog altijd de populairste comedy’s op ABC en CBS. Ook verdienen de series veel geld voor de zenders in het buitenland. 

Geen idee!

ABC en CBS hebben nog geen volwaardige vervangers voor de hits, dus waarschijnlijk proberen ze met de verlengingen tijd te rekken om met iets nieuws te komen. Het léék erop dat ABC die gevonden had met Roseanne, maar we weten inmiddels allemaal hoe dat eindigde…

Roseanne Barr werd ontslagen na een racistische tweet, en de serie gaat zonder haar verder. Ondanks het succes van de Roseanne-revival is opvolger The Conners geen ‘safe bet’. Je kan het ABC eigenlijk niet kwalijk nemen...