De avonturen van Jay Pritchett en zijn moderne familie komen volgend jaar aan hun eind! Modern Family houdt er in 2019 mee op. Bedenkers Christopher Lloyd en Steve Levitan vinden het na tien seizoenen wel mooi geweest.

Article continues after the ad

Steve Levitan liet aan het Amerikaanse TV Guide weten dat de serie na het tiende seizoen stopt. ‘Zeg nooit nooit, maar ik kan me niet voorstellen dat we daarna nog doorgaan.’ Volgens Levitan willen hij en Lloyd eindigen ‘als het grootste deel van de kijkers nog zin heeft in meer afleveringen.’ 

Over the hill

Als je op de kijkcijfers afgaat, is Levitans inschatting helemaal juist. De comedy was jarenlang erg populair op ABC, maar lijkt écht over z’n hoogtepunt heen. Na het zesde seizoen (2015) dook de serie onder de tien miljoen kijkers, terwijl dit er op het hoogtepunt (2012/2013) bijna 15 miljoen waren. Vorige week werd de 200ste aflevering uitgezonden, waarnaar iets minder dan 6 miljoen Amerikanen keken.

In mei vorig jaar werd de serie nog met twee seizoenen verlengd, na lange onderhandelingen over het salaris van de cast.

Passend slot

Levitan en Lloyd hebben al ideeën voor een passend einde van Modern Family, maar ze zijn nog niet erg concreet. Levitan loopt tegen dezelfde punten als bij zijn hitserie Frasier. ‘Bij Shakespeare eindigt een verhaal met een sterfgeval, huwelijk óf geboorte. Frasier eindigde zelfs met alledrie! Dat is voor ons het vertrekpunt, maar eerlijk gezegd weten we nog niet eens wat er in de aflevering van volgende maand gebeurt. We hebben nog iets meer dan anderhalf jaar: tijd genoeg om iets leuks te bedenken!’

Het negende seizoen Modern Family is momenteel te zien op Comedy Central. De eerste acht reeksen zijn te zien via Netflix.