Netflix heeft ons kijkgedrag per dagdeel in kaart gebracht. Hier zijn de resultaten. Wat voor kijker ben jij?

Wake & Laugh

De beste keus als side dish bij een kop koffie en een snee brood bij het ontbijt? Sitcoms! De populairste series vanaf 6:00 uur ’s ochtends zijn Unbreakable Kimmy Schmidt, New Girl, Modern Family, How I Met Your Mother en Fuller House. Best begrijpelijk. Een moeilijk drama proberen te volgen terwijl je de slaap uit je ogen wrijft is niet ideaal.

Drama in de middag

Wanneer de cafeïne door je lichaam giert is het tijd voor wat zwaarders. De helft van alle dramaseries worden gekeken tussen 12:00 en 14:00 uur ’s middags. De lunch is een perfect moment om even twee afleveringetjes Orange is the New Black mee te pakken. Ook Bloodline, The Crown, House of Cards en Fargo doen het goed rond dit tijdstip.

Violent delights

’s Avonds wordt het iets gewelddadiger. Van kapot geknuppelde zombies in The Walking Dead tot vergiftigde kartelbazen in Breaking Bad: we willen meer actie. Thriller is het sleutelwoord in dit geval. Ook series als The OA en Stranger Things doen het erg goed. En na 23:00 uur? Dan verruilen we maar al te graag het desolate landschap van Albuquerque voor slimme comedy’s als Master of None en Bojack Horseman. 

Nachtbrakers

De nachtuilen onder ons kijken vooral naar documentaireseries. Abstract, Making a Murderer en Chef’s Table doen het verrassend goed. Vind jij het leuk om in de nachtelijkeuurtjes te kijken naar hoe een Patagonische chef gezouten vis op het vuur mietert? Heel veel Netflix-gebruikers denken er hetzelfde over als jij. Begrijpelijk: net als in de ochtend wil je natuurlijk niet te veel moeite hoeven doen om erbij te blijven.

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft de makers van Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 aangeklaagd naar aanleiding van een ingrijpend ongeluk op de set. Hierbij raakte Jackson een arm kwijt. Daarnaast heeft ze ook sinds het ongeval last van chronische rugklachten. Bovendien heeft ze een flink litteken op haar gezicht, en ook nog eens een gigantisch litteken op de linkerkant van haar sleutelbeen.

Ongeval waarbij motor op mobiele camera inreed

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van deze laatste Resident Evil-film in Zuid-Afrika in 2015. Jackson zat als stunt-double voor Milla Jovovich op een motor waarmee ze tegen een mobiele filmcamera aanknalde. Het gaat dan vermoedelijk om de opnames van de onderstaande scène:

 

2.45 miljoen aan schadevergoedingen

Al geruime tijd doet Jackson op Instagram verslag van haar langzame genezingsproces. Nu heeft ze ook besloten om de nodige betrokken partijen voor de rechter te slepen: zo heef ze niet alleen de productiemaatschappij en het stuntbedrijf aangeklaagd, maar ook de man die de camera bestuurde, en ook regisseur Paul WS Anderson. In totaal wil Jackson 2.45 miljoen aan schadevergoedingen. Volgens de man die de camera bestuurde reed Olivia op hoge snelheid ten tijde van de botsing en zou het ongeval niet gebeurd zijn als ze geremd had. De zaak zal in de loop van 2019 voorkomen.

 

 

De bittere ironie wil dat Jackson eerder ook al als stuntvrouw meedeed aan Mad Max: Fury Road, waar ze de stunt-double was voor Charlize Theron’s Imperator Furiosa, een personage dat ook maar één arm heeft.

In september barstte de paniek los onder DC-fans toen geruchten opdoken dat Henry Cavill het gehad zou hebben met zijn rol als Superman. Ook hier op de redactie zorgde dit nieuws natuurlijk voor hysterische drama's, want wij maken er geen geheim van groot fan te zijn van de stalen acteertalenten van de Brit met de brede kin. Volgens zijn Justice League-teamgenoot Jason Momoa klopt er echter geen bal van deze boze verhalen. Gelukkig maar.

 

“Absoluut niet waar”

Het Amerikaanse Entertainment Tonight vroeg de Aquaman-ster hoe het zat met deze geruchten, en Khal Drogo liet er geen misverstand over bestaan: “Hij stopt absoluut niet. Hij is dol op dat personage, en hij stopt niet, 100% zeker”. De geruchten zijn volgens Jason dus “Absoluut niet waar”. Nu zou het kunnen dat de wens hier een beetje de vader is van de gedachte, en dat Momoa gewoon heel hard hoopt dat zijn co-ster er niet de brui aan geeft. Want dan zou de toekomst van de Justice League-franchise ook meteen op losse schroeven komen te staan. Maar we hopen gewoon heel hard met hem mee dat hij gelijk heeft.

In 2019 duidelijkheid over Ben Affleck als Batman?

Over afvallige Justice League-acteurs gesproken: ook over Ben Affleck gaan al lange tijd geruchten dat hij nul zin heet om nog Batman te spelen. Zoals bekend gaat het al een paar jaar ontzettend stroef met de nieuwe solo-film rond de Vleermuisman, maar daar valt nu toch weer iets positiefs over te melden: de nieuwste versie van het script zou voor het eind van dit jaar af zijn. Begin 2019 verwachten we dus duidelijkheid over wat er met deze film gaat gebeuren. Met Aquaman gaat het gelukkig wel goed: de film wordt goed ontvangen en trekt sinds gisteren stampvolle zalen, en Momoa voelt zich als een vis in het water met deze rol, dus die zal nog wel in zin voor een paar “sea-quels”.