Warner Bros. Pictures heeft een officiële trailer van It uitgebracht die definitief bevestigt dat de horror niet geschikt is voor mensen met een zwak hart.

Article continues after the ad

Comic-Con trailer It

Zoals zoveel andere studio's en netwerken bracht Warner Bros. dit jaar weer een zak vol promotiematerialen mee naar Comic-Con in San Diego. Bezoekers en journalisten werden al getrakteerd op exclusieve clips, en vandaag heeft de studio de nieuwe trailer officieel gelanceerd voor ieders plezier ... al is plezier misschien niet de allerbeste term als je het over It hebt.

De nieuwe verfilming van de gelijknamige bestseller van Stephen King jaagde bij ons al de stuipen op het lijf voor er überhaupt iets te zien was, en die doodsangsten worden met iedere teaser en trailer alleen maar versterkt. Horrorclown Pennywise komt degenen onder ons met een jeugdtrauma opnieuw slapeloze nachten bezorgen, en een geheel nieuwe generatie aan hun eigen trauma helpen.

Wat is er nieuw?

In deze nieuwe trailer horen we Pennywise spreken en treffen we hem in een bijzonder gezellige kamer vol clownpoppen. De verhaallijn en personages komen natuurlijk zeer bekend voor als je de originele miniserie uit 1990 hebt gezien, maar hoe meer we van Pennywise zien, hoe duidelijker het wordt dat de technieken van de afgelopen 27 jaar zich uitstekend lenen voor het horrorgenre. De moordzuchtige clown komt steeds scherper en herkenbaarder in beeld, en de studio moet oppassen dat ze ons niet nu al zo bang maken dat we geen bioscoopkaartje meer durven te kopen.

Met dat laatste hoef je - als je het aandurft - niet lang meer te wachten: It gaat op 7 september in première.