Superhelden zijn cool, maar soms hebben ze vooral last van hun ‘bijzondere gaves’. Gelukkig kunnen deze misfits terecht in DC’s Doom Patrol. Check de nieuwe trailer!

De helden van Doom Patrol zijn eigenlijk maar een bijeengeraapt zooitje. Alle leden hebben superpowers, waar ze eigenlijk niet op zaten te wachten.

Het lichaam van Elasti-Woman (April Bowlby) werd rekbaar na een aanval met gifgas, terwijl Crazy Jane 64 verschillende persoonlijkheden heeft, met allemaal hun eigen kracht. Cyborg kreeg een supersterk robotlichaam, dat zijn leven redde nadat hij gedeeltelijk werd verslonden door een interdimensionaal monster.

Robotman (Brendan Fraser) werd getroffen door een vergelijkbaar lot. Het lichaam van deze autocoureur werd totaal verbrijzeld in een crash, waarna zijn brein in een metalen lichaam werd geplaatst. Negative Man (Matt Bomer en Matthew Zuk) vloog met zijn testvliegtuig door een radioactieve wolk, en ontving vreemde krachten met negatieve energie. Hij kan een onzichtbare dubbelganger besturen, maar raakt dan zelf in een soort coma.

Article continues after the ad

 

Het team is samengesteld door The Chief (Timothy Dalton). Naast de leider van de Doom Patrol, is hij ook een kundig arts… Dat kan het team goed gebruiken, want ze lopen eigenlijk continu op hun laatste benen!

Doom Patrol

In de serie nemen de mislukte superhelden het op tegen Mr. Nobody (Alan Tudyk). Deze levende schaduw kan mensen langzaam tot waanzin drijven. Dat wordt nog een lastige klus voor de Doom Patrol, want door hun bizarre levensloop is het team mentaal al niet echt stabiel…
 

 

Doom Patrol is vanaf 15 februari te zien op DC Universe. De serie is een spin-off van Titans, dat niet lang na de Amerikaanse première op Netflix verscheen. Houd de rode N de komende tijd dus in de gaten!