Het is een prettig weekend voor soapfans wereldwijd. De Daytime Emmys worden namelijk weer uitgereikt en dat is hét moment om even stil te staan bij het fenomeen soapseries, waar de poten steeds verder van afgezaagd worden.

Article continues after the ad

Met nog maar vier grote soaps in de Amerikaanse uitzendschema’s is het aantal winnaars weinig verrassend te noemen, dus trekt de organisatie álles uit de kast om de grote awardshow van zondagavond toch een beetje interessant te houden. Zo reiken klinkende namen uit de soapwereld prijzen uit, waaronder een voor Nederlandse fans héél erg bekend duo: Lily & Lucinda Walsh uit de ter ziele gegane soap As the World Turns.

En dat is voor Martha Byrne en Elizabeth Hubbard niets nieuws, de soapdiva’s hebben elkaar ook na het stoppen van oersoap ATWT nog regelmatig gezien.

Maar publiekelijk een opwachting maken, dát doen ze helaas niet al te vaak. Dit jaar dus wél en de twee zijn al samen in Hollywood gesignaleerd. Sterker nog: ze besloten zelfs samen een vorkje te prikken. En kregen daarbij gezelschap van nóg een bekend ATWT-gezicht: Paolo Seganti. Hij speelde tussen 1993 en 2010 op en af de rol van Damian Grimaldi, de ex-man van Lily en officieel de vader van Luke Snyder.

En alsof dit samenzijn nog niet genoeg was, besloot het olijke duo óók nog eens een livesessie te organiseren voor fans via Facebook. Om warm van te worden.