Victor Mids blijft net onder 2 miljoen kijkers

Het programma Mindf*ck met illusionist Victor Mids blijft de gemoederen bezighouden. Mindf*ck was zaterdagavond met afstand het best bekeken programma.

Mindf*ck op #1

Er keken gisteravond 1.977.000 mensen naar de illusies van Victor Mids op NPO 1. Dat zijn er iets minder dan de 2.034.000 van vorige week, maar toen moesten Mids en co het Achtuurjournaal nog boven zich dulden. Deze week is Mindf*ck de absolute nummer 1, waarmee het dus ook opnieuw concurrenten als De Kwis, Wie ben ik? en De Jongens tegen de Meisjes achter zich laat.

In de aflevering van gisteravond kon je zien hoe je geld verdient op de Miljonair Fair, en zagen kijkers hoe Victor het geheugen van dj Armin van Buuren wiste. Via de link onderaan dit artikel kun je de aflevering terugkijken.

"Niet bezig met kijkcijfers"

Victor Mids liet eerder al aan Privé weten dat hij natuurlijk heel blij is met het succes van de serie, maar zich niet erg bezighoudt met de kijkcijfers: "Ik ben enorm trots op het succes en dat we dat mooie tijdslot hebben gekregen, maar tegelijkertijd zijn we er niet heel erg mee bezig. We willen gewoon een mooi seizoen maken." Mids verwees daarmee naar de verhuizing van NPO 3 naar NPO 1, die wonderen heeft gedaan voor het bereik van de show.

Het groeiende succes zou ook zeker kunnen komen door het feit dat de makers niet direct hun beste trucs wilden prijsgeven. "In het eerste seizoen hebben we maar weinig laten zien van wat we aanvankelijk in ons hoofd hadden. Seizoen twee was meer een invuloefening, dat was totaal niet lastig, en inmiddels loopt het derde seizoen in Nederland", zei Victor Mids tegen Privé. Met de aflevering van gisteravond is er alweer een einde gekomen aan het seizoen, dus de vraag is nu hoeveel trucs hij nog in zijn arsenaal heeft. Aan AVROTROS en de NPO zal het niet liggen, als er over een vierde seizoen moet worden besloten!

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.