Victor Mids blijft net onder 2 miljoen kijkers

Het programma Mindf*ck met illusionist Victor Mids blijft de gemoederen bezighouden. Mindf*ck was zaterdagavond met afstand het best bekeken programma.

More content below the advertising

Mindf*ck op #1

Er keken gisteravond 1.977.000 mensen naar de illusies van Victor Mids op NPO 1. Dat zijn er iets minder dan de 2.034.000 van vorige week, maar toen moesten Mids en co het Achtuurjournaal nog boven zich dulden. Deze week is Mindf*ck de absolute nummer 1, waarmee het dus ook opnieuw concurrenten als De Kwis, Wie ben ik? en De Jongens tegen de Meisjes achter zich laat.

In de aflevering van gisteravond kon je zien hoe je geld verdient op de Miljonair Fair, en zagen kijkers hoe Victor het geheugen van dj Armin van Buuren wiste. Via de link onderaan dit artikel kun je de aflevering terugkijken.

"Niet bezig met kijkcijfers"

Victor Mids liet eerder al aan Privé weten dat hij natuurlijk heel blij is met het succes van de serie, maar zich niet erg bezighoudt met de kijkcijfers: "Ik ben enorm trots op het succes en dat we dat mooie tijdslot hebben gekregen, maar tegelijkertijd zijn we er niet heel erg mee bezig. We willen gewoon een mooi seizoen maken." Mids verwees daarmee naar de verhuizing van NPO 3 naar NPO 1, die wonderen heeft gedaan voor het bereik van de show.

Het groeiende succes zou ook zeker kunnen komen door het feit dat de makers niet direct hun beste trucs wilden prijsgeven. "In het eerste seizoen hebben we maar weinig laten zien van wat we aanvankelijk in ons hoofd hadden. Seizoen twee was meer een invuloefening, dat was totaal niet lastig, en inmiddels loopt het derde seizoen in Nederland", zei Victor Mids tegen Privé. Met de aflevering van gisteravond is er alweer een einde gekomen aan het seizoen, dus de vraag is nu hoeveel trucs hij nog in zijn arsenaal heeft. Aan AVROTROS en de NPO zal het niet liggen, als er over een vierde seizoen moet worden besloten!

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.