Miljuschka Witzenhausen, Jinek

Sinds de kroegen, bioscopen en sportscholen dichtzijn is er één bezigheid wat we met z’n allen zijn gaan doen: wandelen. Zo ook Miljuschka Witzenhausen. “Die 10.000 stappen is zo verslavend!”, zegt de tv-kok in Jinek.

“Dan zit ik s ‘avonds op de bank, kijk ik naar die stappenteller en denk: ‘oh nee toch… 8500 stappen’. Dan ga ik gewoon rondjes lopen in de tuin met mijn hond tot ik bij die 10.000 ben”, bekent de Videoland-ster.

Wandelen tijdens het tandenpoetsen

“Ik weet niet of je al zo gek bent, kijk hoe deze vrouw eronder lijdt”, zegt Eva Jinek. We zien een fragment van EditieNL waarin Els al huppelend haar tanden poetst. “Sta je wel eens stil?”, vraagt de verslaggever aan de vrouw. “Nee bijna niet. Als ik mijn telefoon vergeten ben is mijn dag wel verpest.” Zelfs tijdens het thee zetten loopt ze door! De BN’ers aan tafel kijken vol verbazing. “Nee dit is niet oké”, aldus Miljuschka.

Article continues after the ad

 

Uitzondering op de avondklok

Een hoop kijkers herkennen zich in de wandelverslaving. “Shiiittt, ik moet nog ff voor die 10.000... Ga nog ff een kop thee zetten dus dan kunnen er 500 stappen bij als ik een beetje mijn best doe...”, schrijft iemand al grappend op Twitter. Anderen vinden het onnozel dat er vier mensen worden uitgenodigd bij Jinek tijdens de avondklok, om te praten over wandelen. “Ik snap de noodzaak om uitzendingen door te laten gaan maar dit zijn onnodige uitzonderingen op de avondklok en onnodig veel contact m.b.t. corona...”

Jinek is elke doordeweekse avond om 22:00 uur op RTL4 te zien. Dit waren de 8 meest spraakmakende momenten van het afgelopen Jinek-seizoen.