Miljuschka Witzenhausen

Dit weekend deelde Miljuschka Witzenhausen een bijzondere foto op Instagram. Ze deed dat om aandacht te vragen voor een kwestie haar zeer aan het hart gaat!

Hoogzwanger

Miljuschka plaatste gisteren een foto op Instagram uit de periode dat ze hoogzwanger was. Dat deed zij als reactie op een artikel dat vrijdag in De Volkskrant verscheen. Hierin wordt gesteld dat ‘momfluencers’ als Rens Kroes en Romy Boomsma een wel heel rooskleurig beeld geven van het bevallen zonder pijnbestrijding. Miljuschka neemt het in een uitgebreide post echter voor hen op!
 


‘Oergevoel’

In het artikel worden vrouwen die ik hoog heb zitten enigszins belachelijk gemaakt vanwege hun keuzes om te bevallen zoals zij dat wilden met daarin de veiligheid van het kind voorop”, schrijft Miljuschka, zelf moeder van twee kinderen. Om haar punt kracht bij te zetten, deelt zij een persoonlijk verhaal over haar eigen bevalling: “Op mijn kwetsbaarste moment in mijn leven heb ik moeten vechten voor mijn oergevoel en keuze.”

Article continues after the ad

 


Ervaringsdeskundige

Volgens Miljuschka Witzenhausen hebben aanstaande moeders het al moeilijk genoeg zonder de veroordelende blik van anderen. Als ervaringsdeskundige geeft zij dan ook het volgende advies: “Luister naar je gevoel! De keren dat ik niet deed, kwamen als een boemerang terug.” Het is natuurlijk niet de eerste keer dat de televisiekokkin Instagram gebruikt om een punt te maken: zo is Miljuschka een van de grootste voorvechters van body positivity op het platform.