Miljuschka Witzenhausen in Wie is de Mol? op NPO 1

Wie is de Mol?-deelneemster en tv-kok Miljuschka Witzenhausen (die recent haar RTL-contract verlengde) voert momenteel een strijd tegen 'neppe', veel te perfecte foto's op insta. Haar nieuwste 'eerlijke' foto, waarin ze haar blote billen showt, krijgt ook wat kritiek.

Article continues after the ad

"Als ik door mijn tijdlijn scroll zie ik de ene gefilterde en glad getrokken foto na de andere. Ik maak me oprecht zorgen over wat dit met onze kids gaat doen", plaatste Miljuschka recent bij een foto van haar eigen lichaam. Ze kreeg erg veel lof voor dit eerlijke beeld, waarmee ze hoopt te bereiken dat niemand zich meer schaamt voor zijn eigen lichaam, wat voor vorm of maat je ook hebt. Deze week kwam 'Mil' met een nieuwe onthullende foto:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bubble but met tijgerstrepen Ik zal naast deze #eerlijkefoto ook eerlijk tegen je zijn over wat er soms omgaat in mijn hoofd. Ook bij mij grijpt de onzekerheid nog soms naar de keel. Deze week ben ik meerdere keren op plekken geweest in Mexico waar ik in bikini moest omdat het een item was met bv zwemmen. De gedachte dat dan iedereen achter het beeldbuis kan zien hoe ik een bommetje doe inclusief striae, cellulite en wobbelende vetrolletjes. Dat veroorzaakt toch altijd een lichtelijk paniekmoment. Duizend gedachten flitsen dan door mijn hoofd die vooral te maken hebben met hoe ik wil dat anderen mij zien. Ik zou ervoor kunnen kiezen om het vanuit een andere hoek te filmen, om deze items niet te filmen of om zelfs bedekkend te gaan zwemmen. Maar dan denk ik aan alle vrouwen die hetzelfde voelen omdat het ideaalbeeld constant zo word voorgeschoteld dat we aan de rand van het zwembad zitten te twijfelen om onszelf te laten zien. Ons schamen om in bikini naar de wc te lopen zonder doek om ons heen. De foto’s die we maken en plaatsen op een vakantie van ieder gezinslid in zwemgoed behalve onszelf. Dus dan besluit ik toch in het diepe te springen met alles erop en eraan ongefilterd. Waarna ik er altijd trotser en bevrijder uitklim. Dit is wie ik ben en dus dit is hoe ik wil dat ik gezien word. Dus hier een foto van mijn bubble but waar ik trots op ben. Inclusief de tijgerstrepen die ik heb verdiend met iedere hap die ik neem voor mijn smaakinvestering en levensgenot. WARNING! Ik zal vaker dit soort #eerlijkefoto van mezelf delen om mezelf te bevrijden😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Blote billen-foto

Met deze 'bubble but met tijgerstrepen' oogst ze opnieuw veel lof bij haar volgers. "Dit is wie ik ben en dus dit is hoe ik wil dat ik gezien word", schrijft Miljuschka. "Dus hier een foto van mijn bubble but waar ik trots op ben. Inclusief de tijgerstrepen die ik heb verdiend met iedere hap die ik neem voor mijn smaakinvestering en levensgenot." In de comments wordt ze overspoeld met hartjes, steunbetuigingen en openhartige verhalen van andere vrouwen die ook hun onzekerheden blootleggen. 

Kritiek

Niet iedereen is echter zo enthousiast over dit sterk staaltje bodypositivity. Zo haalt ene Marijn zich de woede van een groot stel Miljuschka-fans op de hals. Ze reageert lichtelijk zuur met: "laat ik een rolmodel worden en mijn kont fotograferen, is dit tegenwoordig de manier?" Het loopt vervolgens aardig uit de hand maar gelukkig laat Miljuschka zelf ook even van zich horen. "Hoe bedoel je de manier?", begint ze haar uitleg. "Ik vond het een mooie foto. Een soort maan. Daarnaast liep ik met deze gevoelens en gedachtes die ik wilde delen. Dit is mijn visuele dagboek. Je hoeft er niet naar te kijken. Er bestaat een knopje ontvolgen op mijn pagina😘" Touché!

Miljuschka is vanavond weer te zien in een nieuwe Wie is de Mol?, om 20:30 uur op NPO 1. Bekijk hier de allerbeste hints en aanwijzingen tot nu toe.