Milljuschka Witzenhausen reageert op kritiek die haar instagram-pagina vult nadat ze een foto van haar als 'plussize' model op de cover van Grazia plaatste. Veel volgers vinden haar helemaal niet 'een maatje meer'. 

Article continues after the ad

Miljuschka, die laatst door een naaktfoto ook al zorgde voor rumoer op Instagram, reageert als volgt: "Gossiemikkie wat is iedereen ervan geschrokken dat ik onder het kopje plussize lichaam val. Dat is maar goed ook." Het begon allemaal met dit kiekje: 
 


Miljuschka reageert op plussize lichaam

Volgers reageerden vol ongeloof en vroegen zich af waarom Miljuschka's lichaam blijkbaar al onder 'een maatje meer' valt. Het nichtje van Willem Holleeder kan die ophef wel verklaren. "Gek genoeg is het tegenwoordig al zo dat je vanaf maat 40 hieronder valt", zo legt ze uit. "Ik heb maat 42-44 en weeg gemiddeld 75kg met een lengte van 165cm. Ik heb absoluut geen problemen met mijn maat of gewicht."


Meer acceptatie voor plussizers

De RTL Boulevard-ster en tv-chef hoopt op meer acceptatie. Wat ze eraan gaat doen? "Ik schreeuw al tijden in een woestijn om een plussize badmode lijn door influencers van Nederlandse bodem." Ook geeft ze haar vrouwelijke volgers nog 'n belangrijke boodschap mee. "Dus dames show alles wat je hebt op het strand, op social media, laat het licht aan in de slaapkamer. Wees trots op jezelf en geniet van dat lichaam!"
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Perzik-seizoen🍑🍑🍑Gossiemikkie wat is iedereen ervan geschrokken dat ik onder het kopje plussize lichaam val. Dat is maar goed ook. Gek genoeg is het tegenwoordig al zo dat je vanaf maat 40 hieronder valt. Ik heb maat 42-44 en weeg gemiddeld 75kg met een lengte van 165cm. Ik heb absoluut geen problemen met mijn maat of gewicht. Wel is het belangrijk om te realiseren dat bij zo een foto als deze hele teams komen kijken om het mooi te krijgen. Ik rol iets anders mn bed uit. Het gekke is dat ik soms door opmerkingen van buitenaf overweeg om af te vallen. Gelukkig overwinnen mijn veel eisende smaakpapillen altijd. Ik voel me wel lekker bij dit gewicht qua gezondheid dus probeer daar op te blijven met gebalanceerd eten. Wat voor mij betekent niet iedere dag taart (soms). Wat ik wel echt frustrerend vind is dat veel rolmodellen zo dun zijn. Ik schreeuw al tijden in een woestijn om een plussize badmode lijn door influencers van Nederlandse bodem. Als ik me namelijk in zo een bikini die overal beeldig op insta staat probeer te hijsen die tot maat 42 gaat maar eigenlijk reëel 38 is. Ja dan voel ik me ook diep ongelukkig. Relativeringsvermogen komt met de jaren. Mijn lijf heeft 2 kids gebaard, heeft ondanks mn cellulitis fantastische sex en boven alles het werkt weer iedere dag. Daar ben ik dankbaar voor. Maar als je 16 bent dan is dit een afschuwelijke tijd om te leven. Alles lijkt hier op social perfect. Kan geshopt worden tot het ideaal beeld. Maar in dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt. Dus dames show alles wat je hebt op het strand, op social media, laat het licht aan in de slaapkamer. Wees trots op jezelf en geniet van dat lichaam!!! Foto @martinsweers Magazine @grazia_nl Styling @xavieraaubri Visagie @makeupbymettina

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op