Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen ging onlangs opnieuw uit de kleren voor Instagram. Onder de hashtag #eerlijkefoto roept zij haar volgers op om kiekjes op het sociale medium te plaatsen die ingaan tegen de onrealistische schoonheidsidealen op het sociale medium. “Zodat die foto’s het normale beeld worden voor jou, mij, onze kids, partners etc.”, schrijft Miljuschka bij het weinig verhullende kiekje.
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het is mooi weer. Meivakantie breekt aan. Quarantaine kilos zijn er bij iedereen. Mijn inbox ontploft over welke bikinis goed werken voor mijn lichaam. Onzekerheid is weer voelbaar in de lucht omdat velen weer vrezen om straks in een bikini rond te lopen. Dus het leek me wel weer een goed moment voor een #eerlijkefoto Het overgrote beeld wat we voorgeschoteld krijgen op insta is namelijk niet haalbaar voor velen ook niet voor mij. Omdat je genetisch een ander lijf hebt. Omdat je ervoor kiest om te genieten ipv constant op te letten en te lijnen. Omdat je geen 16 meer bent. Omdat je het leven leeft naar jouw inzicht en maatstaaf. Maar samen kunnen we deze balans veranderen. Wees trots op jezelf. Maak foto’s op het strand dit jaar. Verschuil je niet achter een tas, doek of maak alleen een foto van de kinderen. Herinneringen leven langer als je het vast legt. Als je dus niet op de foto staat was je er op de lange termijn gevoelsmatig niet bij. Ik zou het echt te gek vinden als we weer samen een stroom van #eerlijkefoto kunnen creëeren. Dus post jouw #eerlijkefoto Zodat die foto’s het normale beeld word voor jou, mij, onze kids, partners etc. Geniet van je lijf, elkaar en het leven. Zeker in deze tijd realiseren we des te meer hoe belangrijk de normale kleine dingen in het leven zijn. Hoe zonde het is om je tijd te verdoen aan zelfhaat, jezelf af te zonderen vanwege onzekerheid en crash-diëten. Ik weet dat mijn foto’s op insta ook vaak verre van reëel zijn. Niet vanwege photoshop want daar ben ik op tegen. Filter nog tot daaraantoe. Maar vanwege het feit dat ik met een team werk. Maar wees bewust. Er is een heel leger voor nodig om me zo op de foto te krijgen. Make-up, styling en fotograaf. Dit is mijn duit in het zakje van de #eerlijkefoto LOVE YOURSELF😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op


Fotogeniek

Het is zoals gezegd niet de eerste keer dat Miljuschka de sleutel van haar kledingkast kwijt is. Zij plaatste op Insta al eerder foto’s die weinig aan de verbeelding overlieten. Gelukkig beseft de fotogenieke televisiechef dat haar kiekjes ook niet altijd stroken met de werkelijkheid. “Vanwege het feit dat ik met een team werk. Maar wees bewust. Er is een heel leger voor nodig om me zo op de foto te krijgen. Make-up, styling en fotograaf”, relativeert het voormalige fotomodel.

Hartjes en vlammetjes

De naaktfoto van Miljuschka en de onderliggende boodschap kunnen in ieder geval op goedkeuring rekening van haar volgers. Onder anderen Jan Versteegh en Yolanthe Cabeau overladen de post met hartjes en vlammetjes. Daarbij schrijft Rambam-presentatrice Yora Rienstra: “Mooie quarantainekilo’s...niks mis mee!” Daar kunnen we ons natuurlijk alleen maar bij aansluiten!

Article continues after the ad