Miljuschka Witzenhausen, Astrid Holleeder

Miljuschka Witzenhausen gaat in een emotioneel bericht in op de ziekte van haar dochtertje. Zij heeft sinds haar derde epilepsie. En dat trekt een behoorlijke wissel op het gehele gezin: “Ik als moeder heb iedere keer het gevoel dat ik een beetje van binnen sterf.”

"Aanslag op haar gezondheid"

Miljuschka Witzenhausen komt opnieuw met een eerlijke post. Ditmaal gaat het echter niet om body positivity, maar om Internationale Epilepsie Dag. Mil weet namelijk als geen ander wat voor rotziekte epilepsie is, aangezien haar dochter al sinds haar derde aan de ziekte lijdt. En dat is niet alleen vreselijk voor het meisje zelf: het is zwaar voor het hele gezin. “Iedere aanval is een aanslag op haar gezondheid, ons gezin. En ik als moeder heb iedere keer het gevoel dat ik een beetje van binnen sterf”, zo schrijft Miljuschka in het openhartige bericht.

 

Article continues after the ad

 

"Het kan iedere aanval verkeerd aflopen"

Miljuschka vraagt haar volgers of ze wellicht een donatie willen doen, zodat uitgebreider onderzoek naar epilepsie gedaan kan worden. “De problematiek rondom deze ziekte is voor velen onbekend. Maar het kan iedere aanval verkeerd aflopen”, aldus de wandelverslaafde tv-kok. Mil doneert zelf structureel aan het goede doel: “Jullie weten dat ik een deel van mijn inkomsten rond mijn baklijn, magazine etc. doneer aan het Epilepsiefonds. (...) Geef als je wat kan missen in deze rare tijd. Vanuit de grond van mijn hart bedankt.”

Mil is natuurlijk niet alleen maar te bewonderen op Insta. Sinds kort staat ze ook op Disney+! 24 Kitchen mocht een deel van hun content op de streamingdienst knallen. De culinaire reizen van Miljuschka naar Mexico, Japan en Vietnam staan klaar om gebinged te worden!