Miljuschka Witzenhausen in Wie is de Mol? op NPO 1

TV-chef Miljuschka Witzenhausen vreest nog iedere dag voor het leven van haar moeder, Astrid Holleeder.

Article continues after the ad

Dat schrijft ze - zoals we van haar gewend zijn - in een eerlijke, openhartige post op Instagram. Hierin beschrijft Miljuschka hoe het is om zélf moeder te zijn, maar neemt ze ook de tijd om haar eigen moeder Astrid, die vanwege dreiging afgezonderd leeft, een hart onder de riem te steken. 

Vrees

"Dit jaar hebben veel mensen door de quarantaine ervaren hoe het is om niet naar je moeder te kunnen. Helaas zitten mijn moeder en ik al jaren in deze situatie", zo legt Miljuschka uit. Hiermee doelt ze op haar angst dat oom Willem Holleeder iemand opdracht geeft om haar moeder om het leven te brengen. "En nog steeds bang iedere dag je plotseling kwijt te raken door de keuze die we hebben moeten maken."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moederdag is het iedere dag vanaf het moment dat je moeder bent geworden. Het heeft me het mooiste gegeven in het leven. Want als je kids hebt kan je het nooit meer niet doen. Vier dat gegeven vandaag moeders! Je kan niet denken vandaag kom ik niet mijn bed uit. Ze geven je onmetelijke kracht en doorzettingsvermogen. Ze leren je opnieuw kijken met verwondering naar alles waardoor je de wereld opnieuw opengaat. Ze dwingen een verlangzaming van het leven af die ik magisch vind. Vandaag ben ik helaas niet met ze samen. Want ook dat hoort bij modern moederschap. Ze zijn bij hun vader. Maar in hun en mijn hart zijn we altijd samen. Dit jaar hebben veel mensen door de quarantaine ervaren hoe het is om niet naar je moeder te kunnen. Helaas zitten mijn moeder en ik al jaren in deze situatie. Maar ook daar geld we zitten in elkaars hart. Mama je hebt me alles geleerd. Ik hou van je. Ben nog steeds bang iedere dag je plotseling kwijt te raken door de keuze die we hebben moeten maken. Maar boven alles ben ik trots op je en dankbaar voor de momenten die we delen.

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op


Trots

Ondanks dat Miljuschka haar moeder de afgelopen jaren nauwelijks kon zien, zitten ze wel "in elkaars hart". "Mama je hebt me alles geleerd. Ik hou van je." Al met al, ondanks alle tegenslagen, is ze maar wat trots op Astrid. "Maar boven alles ben ik trots op je en dankbaar voor de momenten die we delen." Miljuschka vroeg trouwens al eerder via insta aandacht voor haar moeder. Ze schakelde haar volgers toen in om Astrid te feliciteren met haar verjaardag - én dat gebeurde vervolgens massaal!