Miljuschka Witzenhausen in #eerlijkefoto op Videoland

Miljuschka Witzenhausen en Videoland hebben de krachten gebundeld voor de docuserie #eerlijkefoto. Hierin onderzoekt de televisiekok wat het effect is van alle afgetrainde Instagram-modellen op het zelfbeeld van vrouwen. “In een wereld vol gepolijste plaatjes en hyper-strakke lijven wil ik strijden voor een realistischer beeld. Is het niet de hoogste tijd voor een tegengeluid?”, vraagt Miljuschka zich af. Om daar achter te komen gaat zij niet alleen in discussie met Insta-modellen, maar ook met BN’ers als Linda de Mol, Famke Louise en Victoria Koblenko.
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit ben ik. Kwetsbaar en in vol ornaat. Totaal uit mn comfortzone. Mijn leven draait om eten. Maar een tijd terug postte ik een #eerlijkefoto waardoor mijn wereld op zn kop stond. De reacties waren mega uiteenlopend van positief tot negatief. 1 ding was zeker dit onderwerp is voor en van iedereen. Ik heb er een 4-luik van gemaakt voor @videolandonline die 1 oktober te zien is. Ik vind het beyond spannend en tegelijkertijd broodnodig. We leven in een tijd waar iedereen gezien kan worden op social media. Daarnaast is de wereld nog nooit zo maakbaar geweest qua beelden en zijn er nog nooit zoveel beelden op ons afgevuurd. Ik heb de antwoorden ook niet maar ga er wel naar op zoek. Het is heftig, mooi en emotioneel❤️

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op


Body positivity

Het is natuurlijk geen toeval dat uitgerekend Miljuschka Witzenhausen door Videoland is benaderd voor #eerlijkefoto. Zij is een van meest uitgesproken boegbeelden van de bodypositivity-beweging. Om tegenwicht te bieden aan alle afgetrainde lijven die de toon zetten op Instagram, geeft zij zich regelmatig letterlijk en figuurlijk bloot op het sociale medium.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het is mooi weer. Meivakantie breekt aan. Quarantaine kilos zijn er bij iedereen. Mijn inbox ontploft over welke bikinis goed werken voor mijn lichaam. Onzekerheid is weer voelbaar in de lucht omdat velen weer vrezen om straks in een bikini rond te lopen. Dus het leek me wel weer een goed moment voor een #eerlijkefoto Het overgrote beeld wat we voorgeschoteld krijgen op insta is namelijk niet haalbaar voor velen ook niet voor mij. Omdat je genetisch een ander lijf hebt. Omdat je ervoor kiest om te genieten ipv constant op te letten en te lijnen. Omdat je geen 16 meer bent. Omdat je het leven leeft naar jouw inzicht en maatstaaf. Maar samen kunnen we deze balans veranderen. Wees trots op jezelf. Maak foto’s op het strand dit jaar. Verschuil je niet achter een tas, doek of maak alleen een foto van de kinderen. Herinneringen leven langer als je het vast legt. Als je dus niet op de foto staat was je er op de lange termijn gevoelsmatig niet bij. Ik zou het echt te gek vinden als we weer samen een stroom van #eerlijkefoto kunnen creëeren. Dus post jouw #eerlijkefoto Zodat die foto’s het normale beeld word voor jou, mij, onze kids, partners etc. Geniet van je lijf, elkaar en het leven. Zeker in deze tijd realiseren we des te meer hoe belangrijk de normale kleine dingen in het leven zijn. Hoe zonde het is om je tijd te verdoen aan zelfhaat, jezelf af te zonderen vanwege onzekerheid en crash-diëten. Ik weet dat mijn foto’s op insta ook vaak verre van reëel zijn. Niet vanwege photoshop want daar ben ik op tegen. Filter nog tot daaraantoe. Maar vanwege het feit dat ik met een team werk. Maar wees bewust. Er is een heel leger voor nodig om me zo op de foto te krijgen. Make-up, styling en fotograaf. Dit is mijn duit in het zakje van de #eerlijkefoto LOVE YOURSELF😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op


Alle soorten en maten

Maar Miljuschka Witzenhausen doet het niet alleen voor zichzelf. “Mijn dochter is 8 en gaat opgroeien met social media. Daarom is het belangrijk dat we vrouwen in alle soort en maten laten zien.” En de televisiechef (en parttime restaurantrecensent) klinkt strijdbaarder dan ooit: “Fuck filters en photoshop, we gaan voor #eerlijkefoto!"

Article continues after the ad

#eerlijkefoto is vanaf 1 oktober te zien op Videoland.