Biosbezoekers kunnen nu al zo’n twee maanden genieten van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en… dat deden ze massaal! Het tweede deel uit de Harry Potter-spin-off-reeks harkte in Nederland al 10,5 miljoen euro binnen en vanmiddag ontving één bioscoop de miljoenste bezoeker.

More content below the advertising

Een lucky biosganger in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht kreeg bloemen en een cadeautje, zo liet distributeur Warner Bros. vandaag weten. Deze filmfan bleek de miljoenste bezoeker te zijn! Crimes of Grindelwald is met 10,5 miljoen euro opbrengst succesvoller dan Fantastic Beasts and Where to Find Them.
 

 

Bohemian Rhapsody

Grindelwald was dan vast de best bezochte biosfilm van vorig jaar, zou je denken. Nope. Dat was met afstand Queen-film Bohemian Rhapsody. ‘Is’ kunnen we misschien beter zeggen: hij draait namelijk nog steeds. Tot nu toe staat de teller op bijna 1,7 miljoen (!) bezoekers. Het is sowieso de best bezochte muzikale biopic aller tijden!
 

 

Hoe nu verder?

Menig Potter-fan siddert nog altijd na van die enorme bom die J.K. Rowling onder de franchise legde met die ene mega-twist aan het einde van Grindelwald. Benieuwd hoe de volgende drie Fantastic Beasts-films eruit gaan zien? Superguide zet alle scenario’s op een rij.
 

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.