De producenten Jason Shuman en Zachary Green schrijven opnieuw de Million Dollar Screenplay Contest uit. Studenten uit de hele wereld worden opgeroepen mee te doen met deze competitie om het beste filmscript te schrijven. 

Article continues after the ad

Dikke prijzen

Jason Shuman en Zachary Green (Rebel in the Rye, Lone Survivor) trekken flink de portemonnee open voor hun wedstrijd. De wedstrijd loopt van 1 februari tot 31 mei en de winnaar wordt bekend gemaakt op 1 augustus 2019. De competitie heet The Launch en naast de winnaar, die haar of zijn film mag laten realiseren voor minimaal(!) een miljoen, krijgen acht finalisten een opleidingsbudget van 100.000 dollar. 

De voorwaarden

The Launch is een wedstrijd voor studenten aan een scriptschrijvers-opleiding, waar dan ook ter wereld. Want ja, een filmscript heeft wel wat meer om handen dan dialogen en wat beschrijvingen van de omgeving. De winnaar van de vorige competitie was Stanley Kalu, met zijn script The Obituary of Tunde Johnson. Dus klim in je pen en schrijf een pareltje, want laten we eerlijk zijn: zulke budgetten kun je in Nederland als beginner wel vergeten.