Wat Mike Myers betreft gaat Austin Powers 4 er komen. De beroemde filmreeks is inmiddels 20 jaar oud en sinds de laatste Austin Powers, Goldmember, denken cast en crew al na over een vervolg.

Article continues after the ad

20 jaar oud

"We hebben het er al vijftien jaar over, maar we zeggen er altijd bij dat we het alleen willen doen als we iets verzinnen dat het concept eer aandoet. Het gebeurt pas als Mike iets heeft waarvan hij vindt dat het een vierde film verdient. Als we het daar over eens zijn, zou het geweldig zijn om er weer in te duiken", aldus regisseur Jay Roach in een interview met The Hollywood Reporter.

Nog steeds relevant

Myers, die de films schreef en de rol van Austin Powers zelf speelde, zou het geweldig vinden om weer een film te maken. Ook tegenspeelster Elizabeth Hurley ziet het wel zitten en denkt dat ook een nieuwe generatie de satire wel kan waarderen: "Ik werd laatst uitgenodigd op de achttiende verjaardag van de zoon van een vriend. Het thema was Austin Powers."

Austin Powers

De films over Austin Powers zijn parodieen op oude spionnenfilms, zoals James Bond. Er werden drie films gemaakt: International Man of Mystery, The Spy Who Shagged Me en Goldmember. Mike Myers speelt in de films zowel spion Austin Powers als zijn aartsvijand Dr. Evil.