Michiel Huisman acteur

De Dick Maas-klassieker Flodder werd al vertaald naar een succesvolle televisieserie. En als het aan Hollywood-ster Michiel Huisman ligt, gebeurt dat ook met Amsterdamned.

Seriemoordenaar

Dat stelt regisseur Dick Maas in een uitgebreid interview met het AD. De aanleiding voor het artikel is De Naakte Getuige, een misdaadroman die gezien kan worden als het vervolg op Amsterdamned. De roemruchte regisseur droomt echter nog altijd van een televisieserie gebaseerd op de horrorhit uit 1988. En daarbij krijgt Maas hulp uit onverwachte hoek: ook de inmiddels wereldberoemde Michiel Huisman (Game of Thrones) maakt zich sterk voor een Amsterdamned-serie!
 


Bureaulade

Twee jaar geleden toonde acteur Michiel Huisman opeens interesse in een mogelijke Amsterdamned-reeks en klopte via zijn agent bij Netflix aan”, vertelt Dick Maas in het interview. Maar sindsdien bleef het helaas akelig stil rondom de gedroomde Amsterdamned-serie van Maas en Huisman. “Dat plan ligt nu ergens in een bureaulade”, aldus de regisseur.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Speedboten

Volgens Maas kunnen Nederlandse politieseries wel een oppepper gebruiken. “Eerlijk gezegd vind ik de Nederlandse politieseries behoorlijk saai”, stelt de Nederlandse filmmaker. “Baantjer kan ik niet uitkijken, ook Flikken Maastricht spreekt mij niet aan. (…) Er zit veel te weinig actie in.” Hoog tijd dus dat Netflix alsnog de speedboten op volle vaart door de Amsterdamse grachten stuurt.