Hollywood kan niet meer om Michiel Huisman heen. De Nederlandse acteur wordt steeds populairder en er staan daardoor een flink aantal films op de planning.

Article continues after the ad

Red Sea Diving Resort

Echt vakantie heeft Huisman al lang niet meer gehad. “Maar ik wil het ijzer smeden als het heet is”, vertelt hij lachend, vanaf een set in Zuid-Afrika. Hij is daar druk bezig met de opnames van Red Sea Diving Resort, met onder anderen Chris ‘Captain America’ Evans en Ben Kingsley.

‘Nog geen dag gewerkt’

"Het is nu tien jaar geleden dat ik mijn eerste Engelstalige rol speelde”, blikt de 35-jarige ster terug. "Maar ik heb voor mijn gevoel nog geen dag gewerkt. Ik krijg steeds grotere rollen in steeds interessantere projecten. Ik ben zo blij met alles dat ik kan en mag doen op dit moment.”

2:22

Deze week is de acteur te zien in de film 2:22, over een luchtverkeersleider die een gebeurtenis uit zijn leven recht moet zetten om zijn geliefde te redden. Zijn naam staat voor het eerst vooraan op de posters en de aftiteling.  “Het is zwaarder”, aldus Michiel. “In Red Sea Diving Resort heb ik een grote bijrol. In 2:22 zit ik eigenlijk in elke scène. Dat is veel intenser.”

Game of Thrones?

Na Red Sea Diving Resort staat de nieuwe Netflix-serie The Haunting of Hill House op de agenda. Hij speelt daarin schrijver Steven Crane, die boeken schrijft over bovennatuurlijk gespuis. Of hij ook weer als Daario Naharis te zien is in het nieuwe seizoen van Game of Thrones, mag de acteur niet zeggen.