Michiel Huismans carrière verloopt crescendo, maar de Nederlandse acteur blijft er nuchter onder. “Ik zet steeds kleine stapjes. Maar over het algemeen gaat het vrij goed”, zegt Huisman in Londen tegen het AD. Daar werkt hij aan de film The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

Article continues after the ad

Iedereen is weleens onzeker

Huisman is blij een constante stroom acteerklussen te hebben. “Als er tussen de films te veel tijd zit, ga je misschien twijfelen over je capaciteiten”, legt hij uit. “Je weet nooit precies of dit vak je volledig gaat beheersen. Dat is niet zo erg. Ik werk soms met ervaren collega's die ook onzeker kunnen zijn. Dat stelt mij dan weer gerust.”

Van hot naar her

Nu hij langere tijd in Engeland zit, zijn vrouw Tara Elders en hun dochtertje ook in de Engelse hoofdstad neergestreken in plaats van in woonplaats New York achter te blijven. “Na deze film moet ik binnen drie weken weer aan de slag in Zuid-Afrika voor langere periode. Ook dan reizen Tara en onze dochter mij achterna.”

Game of Thrones

Of Michiel komende zomer in het langverwachte zevende seizoen van HBO’s hitserie Game of Thrones te zien zal zijn, is nog onduidelijk. Michiel’s personage Daario Naharis werd namelijk achtergelaten door Daenerys. In een interview met Larry King bleef Michiel uiterst geheimzinnig over zijn eventuele terugkeer (zie onderstaande video).

Drukbezet man

Wel of geen Game of Thrones voor Michiel, druk heeft de acteur het sowieso. Er verschijnen dit jaar maar liefst vier films met de wereldberoemde Hollander: The Ottoman Lieutenant, State Like Sleep, 2:22 en Irreplaceable You. Of en welke van deze Amerikaanse producties ook in de Nederlandse bioscopen zullen verschijnen, is nog niet bekend.