Michael Bay en Dora the Explorer zijn niet direct namen die je snel in dezelfde zin verwacht. Toch is de Transformers-regisseur druk bezig om de jonge avonturier naar het witte doek te halen!

Article continues after the ad

Speelgoed

Dora the Explorer is een van de populairste series van kinderzender Nickelodeon. In de afgelopen verschenen er games, speelgoed en zelfs een toneelstuk gebaseerd op de tekenfilmreeks. Binnenkort kan daar ook een heuse bioscoopfilm aan worden toegevoegd. Deze zal geproduceerd worden door niemand minder dan Michael Bay, het brein achter actiefilms als Bad Boys, The Rock en natuurlijk Transformers!

Eigenwijs

De live-action versie van Dora the Explorer zal zich enkele jaren na de tekenfilmserie afspelen. Dora is inmiddels een eigenwijze tiener. Samen met haar neef Diego deelt ze een appartement in de stad. Over het verhaal is verder nog weinig bekend, maar het ligt voor de hand dat het appartement al snel wordt verruild door een jungle vol gevaar en avontuur. Het is nog niet bekend wie de titelheldin zal spelen, maar de film wordt geschreven door regisseur Nicholas Stoller. Hij tekende eerder voor komedies als Get Him to the Greek en Storks.

Dora the Explorer zal in 2019 in de bioscopen verschijnen.