Halloween

Nee, natúúrlijk ging de gemaskerde killer Michael Myers niet dood aan het einde van Halloween (2018), de gruwelijk vette reboot van de bekende horrorfranchise. De eerste bloederige trailer voor de sequel Halloween Kills belooft dat 'The Essence of Evil' nog steeds doet waar 'ie zo goed in is...

Article continues after the ad

In de eerste beelden van Halloween Kills konden we al proeven van de comeback van een van de meest iconische horrorfiguren ever, maar nu hebben we een eerste échte trailer te pakken. Let op: wie vooral niet te veel spoilers wil, kan beter niet meer verder lezen en kijken.


Michael vs. Laurie

Michael overleeft zoals je ziet moeiteloos het brandende huis waar Laurie 'm in opsloot. Hij gaat rustig door met killen alsof er niets aan de hand is. De drie Strode-vrouwen, met naast Laurie (Jamie Lee Curtis) ook haar dochter (Judy Greer) en kleindochter (Andi Matichak), gaan in Halloween Kills toch weer proberen om Michael uit te roeien.

Suspension of disbelief

Natuurlijk gaat dat ze deze film óók niet lukken, dat zou gek zijn. Er staat namelijk ook al een derde Halloween-film in de planning om deze nieuwe trilogie definitief mee af te sluiten. Bereid je suspension of disbelief-meter er maar vast op voor: de Strodes krijgen hulp van best veel Haddonfield-inwoners die ook met Michael willen afrekenen, maar zoals gezegd lijkt het ons stug dat ze de boogeyman in deze film al definitief platleggen.

Oude bekenden

We weten al best veel over deze sequel. Kyle Richards pakt de Lindsey Wallace-rol uit John Carpenters origineel weer op. En Anthony Michael Hall gaat Tommy Doyle spelen, een oude bekende van de boogeyman. Paul Rudd speelde die rol eerder al in een van de Halloween-sequels, maar de reboot laat die vervolgen links liggen. De derde en laatste film, Halloween Ends, belooft wél een episch einde te geven aan de eeuwigdurende Michael vs. Laurie-strijd.


Halloween Kills draait vanaf 14 oktober 2021 in de bioscopen en Halloween Ends volgt op 27 oktober 2022. Ben je na het zien van de trailer in een horror-mood? Check dan hier de allerbeste horrorfilms die nu op Netflix staan.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.