Michael Jordan in The Last Dance

Door het coronavirus worden veel programma’s uitgesteld, maar er zijn ook uitzonderingen. De Michael Jordan-documentaire The Last Dance verschijnt juist eerder op Netflix dan gepland!

The Last Dance is gemaakt door de Amerikaanse sportzender ESPN, in samenwerking met o.a. Netflix. Omdat alle sporten door de coronacrisis stilliggen heeft ESPN ineens héél veel ruimte te vullen, waardoor ze de documentaireserie eerder uitzenden. Netflix zou de afleveringen van The Last Dance de dag erna online zetten, en ze houden zich aan die afspraak. Dit betekent dat er vanaf 20 april wekelijks twee nieuwe episodes online komen.

Michael Jordan: The Last Dance

The Last Dance gaat over het succesvolle basketbalteam van de Chicago Bulls, dat in de jaren 90 zes keer kampioen werd. Michael Jordan maakte van basketbal een wereldsport. De documentaireserie richt zich vooral op het laatste seizoen van Michael Jordan 97/98 en zijn afscheid van de Bulls. Zijn artistieke hoogtepunt, Space Jam, had de basketballer toen al achter de rug.

Article continues after the ad

Netflix is tegenwoordig lekker bezig met sportdocumentaires. Formula 1: Drive To Survive is zelfs spannend voor mensen die niet eens echt formule 1-fans zijn, en dan heb je nog de reeks Losers, waarin de... mindere sportgoden worden bekeken.

The Last Dance is vanaf 20 april te zien op Netflix. Wekelijks verschijnen er twee nieuwe afleveringen van de reeks.