Ook al werd ‘Jack Ryan: Shadow Recruit’ in 2014 bepaald niet de succesvolle reboot waar Paramount op gehoopt had, toch probeert de filmstudio het nu opnieuw met een andere Tom Clancy-held. Acteur Michael B. Jordan gaat Ryan’s wat ruigere collega John Clark spelen. De van ‘Creed’ en ‘Black Panther’ bekende acteur is voor tenminste twee films vastgelegd.

Article continues after the ad

Meer fysieke actie

Clancy zelf beschreef Clark als “Jack Ryan’s Dark Side”, en als “een man die meer geneigd is tot fysieke actie dan Ryan zelf”. Het personage is dan ook een voormalige Navy SEAL. Hij werd eerder gespeeld door Willem Dafoe in ‘Clear and Present Danger’ (toen Harrison Ford Jack Ryan speelde) en door Liev Schreiber in ‘The Sum of all Fears’ (waarin we Ben Affleck zagen als Ryan). Variety bericht nu dat Paramount twee van Clancy’s spionageromans over Clark gaat verfilmen, te weten ‘Without Remorse’ uit 1993 en ‘Rainbow Six’ uit 1996.

Paramount probeert al geruime tijd de verfilmingen van deze twee John Clark-verhalen van de grond te krijgen. Een tijd terug zouden ze daarvoor nog Ryan Reynolds op het oog hebben gehad, met Christopher McQuarrie, die de laatste twee Mission: Impossible-films heeft gemaakt, als regisseur. Het is nog niet bekend wanneer ‘Without Remorse’ uit 1993 en ‘Rainbow Six’ in de bioscopen moeten komen.

Voor het zover is zien we Michael er binnenkort weer op losbeuken in de tweede Creed-film, die vanaf 29 november te zien is.