Volgende week is het weer genieten geblazen van (vaak) 'domme debiele' weggebruikers in een gloednieuw seizoen van Wegmisbruikers. Voor ons een reden om de grootste gekken op een rij te zetten.

More content below the advertising

Wilde achtervolging

Het is niet de eerste keer dat de politie in Wegmisbruikers iemand op de hielen zit en diegene er met een razend tempo vandoor gaat. Maar deze automobolist maakt het wel heel bont. Zo bont zelfs dat er maar liefst vijf politiewagens nodig zijn om de man staande te houden. Uiteindelijk wordt de man in de boeien geslagen en snapt-ie werkelijk niet wat hij fout gedaan heeft. 

Feest vol boetes

Een groot (boete)feest voor de politie in Wegmisbruikers. Want de automobilist in de volgende video begaat fout na fout na fout na fout: over een doorgetrokken streep inhalen, door rood rijden, rechts inhalen, over het fietspad rijden (?!?!?), geen gordel om en noem het maar op. De reden voor het gedrag: de kinderen op tijd ophalen. Tja, daar heeft de politie geen boodschap aan.

Honderd kilometer te hard

Wat een ruksmoes. Deze man voelde zich niet veilig omdat 'ie het gevoel had achtervolgd te worden. Ja, logisch als je meer dan 200 kilometer per uur rijdt. De man trapte het gas enorm in. De politie gelooft er geen barst van en geeft de snelheidsduivel een dikke vette boete.

Zware jongen

De politie kreeg in Wegmisbruikers ook een keer te maken met niet alleen een snelheidsduivel, maar ook met een man die losse handjes had. Nadat hij een zwangere vrouw te pakken had genomen, was de man gevlucht. Als de politie hem in het vizier heeft haalt 'ie de gekste capriolen uit. Met alle gevolgen van dien...

Heftigste ever

Misschien wel een van de heftigste afleveringen ooit: de politie wordt geconfronteerd met een stel drugsdealers die er als een haas vandoor gaan, maar daarbij ook de berm pakken, door rood rijden, rechts inhalen en eigenlijk zo'n beetje alles doen wat je een dikke prent oplevert. Na een heftige achtervolging gaat het helemaal mis.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.