De tweede trailer van Ouija: Origin of Evil is er weer eentje voor echte horrorfans. Dappere vent of meid ben je als je hierna nog steeds met een ouijabord durft te spelen.

Article continues after the ad

Opvolger, maar geen vervolg

Ouija: Origin of Evil is natuurlijk de opvolger van Ouija (zie making of hieronder), dat ondanks gemengde recensies meer dan 100 miljoen dollar wist op te brengen met een budget van 5 miljoen. Dat kunstje wilde de studio natuurlijk nog wel een keer proberen. Als regisseur is deze keer Mike Flanagan aangetrokken, die eerder horrorfilms als Hush en Oculus maakte en dus wel weet hoe hij ons een milde hartaanval moet bezorgen.

De tweede film is echter geen vervolg. We gaan terug naar 1967, naar een weduwe met twee dochters die mensen oplicht door de bewegingen van een ouijabord te manipuleren. Het duurt natuurlijk niet lang voor een van haar dochters het ding eens uitprobeert, en verdomd: ze lijkt zomaar haar vader "aan de lijn" te krijgen!

27 oktober in de bioscoop

Je zou kunnen zeggen dat de trailer (bovenaan dit artikel) een spoiler of twee weggeeft, maar dat het gespeel met het ouijabord al snel tot vervelende situaties leidt, dat wisten we natuurlijk ook zonder trailer wel. De standaard maar oh zo vaak succesvolle combinatie van kleine kinderen, plotse verschijningen en bovennatuurlijke krachten is genoeg om de premièredatum van 27 oktober maar weer in de agenda te schrijven!