Curse of Chucky op Netflix Halloween 2020

Dit jaar moeten we het helaas stellen zonder swingende Halloween-party’s en huiveringwekkende horrormarathons. Maar dankzij Netflix kun je vandaag gewoon vanuit je luie stoel een geslaagd Halloween-feestje bouwen!

7. Wallace & Gromit and the Curse of the Were-Rabbit (2005)

Ook voor Halloween-fans die nog te jong zijn voor onderstaande films, valt er op Netflix genoeg te genieten. In Wallace & Gromit and the Curse of the Were-Rabbit worden de titelhelden geconfronteerd met een gigantisch konijn dat het heeft gemunt op de lokale volkstuintjes. Het gestuntel van het prettig gestoorde duo levert een onweerstaanbare griezelfilm voor alle leeftijden op. Geen wonder dat The Curse of the Were-Rabbit in 2006 de Oscar voor Beste Animatiefilm in de wacht sleepte!


6. Insidious (2010)

Het leven van een jong gezin verandert in een nachtmerrie wanneer de jongste zoon in een coma belandt. Tot overmaat van ramp heeft een kwaadaardige demon het op het comateuze jochie voorzien! Wat volgt is een vlotte variant op Poltergeist, geregisseerd door niemand minder dan James Wan (Saw, The Conjuring). Op een Halloween-feestje kun je deze huiveringwekkende horrorfilm er dan ook prima bij hebben. Al is het maar om in de stemming te komen voor het pas aangekondigde Insidious 5!

Article continues after the ad


5. Sleepy Hollow (1999)

In Sleepy Hollow wordt het dorpje uit de titel aan het eind van de achttiende eeuw geteisterd door een reeks gruwelijke moorden. Aan de sceptische rechercheur Ichabod Crane (Johnny Depp) de taak om de rust terug te brengen. Niet de beste film van Tim Burton, maar de excentrieke regisseur levert met Sleepy Hollow wel een heerlijk ouderwetse griezelfilm af: dichte mist, donkere bossen, lange schaduwen en leuke bijrollen van Christopher Walken en horrorveteraan Christopher Lee maken het feestje compleet!


4. Curse of Chucky (2013)

Meestal is de rek er wel uit bij deeltje zes, maar Curse of Chucky bewees dat er nog genoeg leven zat in de Child’s Play-franchise! De melige humor uit de latere vervolgen wordt ingeruild voor een grimmige slasher, waarin de titelheld het heeft voorzien op een verlamde vrouw. En daarbij bewijst de psychopop meteen waarom hij een van de populairste schurken is uit de horrorgeschiedenis. Sterker nog, wat ons betreft is dit de beste film uit de Child’s Play-reeks!


3. The Cabin in the Woods (2011)

Een groepje studenten (waaronder Chris ‘Thor’ Hemsworth) vertrekt naar een afgelegen boshutje om een weekend te zuipen, te seksen en te feesten. Ze zullen de volgende maandagochtend niet allemaal terugkeren in de schoolbanken… Het zal de horrorliefhebbers niet onbekend in de oren klinken, maar fanfavoriet Joss Whedon (The Avengers) verandert dit versleten uitgangspunt in een van de origineelste horrorfilms van deze eeuw. Gelukkig geeft Whedon de fans wat ze willen, met als hoogtepunt een waanzinnig bloederig finale!


2. The Conjuring (2013)

Dankzij titels als Saw en het eerder besproken Insidious groeide regisseur James Wan uit tot een van de populairste horrorregisseurs van deze eeuw. En dan hebben we The Conjuring nog niet eens genoemd! In deze waargebeurde horrorhit wordt een gezin belaagd door een demonische dreiging. Aan paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren de taak om deze griezelige zaak te onderzoeken. Dankzij de puike cast, het sinistere sfeertje en de solide schrikeffecten riepen we The Conjuring onlangs nog uit tot een van de beste spookhuisfilms aller tijden!


1. The Exorcist (1973)

Er zijn maar weinig horrorfilms die The Exorcist weten te overtreffen. En dat maakt deze horrorklassieker de ultieme afsluiter voor ons Halloween-feestje. Ook bijna een halve eeuw na de première is The Exorcist namelijk een intense helletocht die je nooit zult vergeten… of je nu wilt of niet!

Het inmiddels overbekende verhaal, over een priester die een bezeten tienermeisje moet bevrijden van een bloeddorstige demon, speelt nog altijd akelig effectief in op onze oerangsten. En na het lezen van deze bizarre feitjes over The Exorcist wordt deze horrorkraker er op een of andere manier alleen nog maar enger op!

Linda Blair, The Exorcist