Eén van de blockbusters waar reikhalzend naar uitgekeken wordt dit voorjaar is het achtste deel van de Fast & Furious-reeks. Het racespektakel verschijnt over iets meer dan twee weken - nét iets eerder dan in Amerika - in de Nederlandse bioscopen en om die tijd te doden, hebben de makers een eerste clip uit de film online gegooid.

Article continues after the ad

Oldtimer

Hierin zien we een fragment van de opnames op Cuba, waarin Vin Diesel’s karakter Dominic Toretto door de straten van Havana sjeest. Voor de verandering níet in een gelikte, gestroomlijnde, nieuwer dan nieuwe wagen, maar in een oude, verroeste ragbak uit de jaren ’50 -in Havana op zich geen vreemd gezicht. Er wordt uiteraard bijzonder ruig geracet; verwacht brandende wagens en oververhitte motoren.

Paul Walker

Verwacht wordt dat de film van regisseur F. Gary Gray, tevens verantwoordelijk voor de remake van The Italian Job uit 2003, zo’n 100 miljoen zal binnenharken in het eerste weekend dat-ie draait. Da’s behoorlijk minder dan zijn voorganger, Fast 7, die in opening weekend de 177 miljoen euro aantikte. Heel gek is dat overigens niet: de film kwam uit in 2015 na het plotselinge overlijden van hoofdrolspeler Paul Walker in 2013. Dit was het laatste deel waarin de acteur te zien zou zijn.

Bekijk de clip van Furious 8 in bovenstaande video.

'Fast & Furious 8: The Fate of the Furious' draait vanaf 13 april in de Nederlandse bioscopen.