Volgende week verschijnt de hightech-horrorfilm Tau op Netflix. De eerste trailer belooft een kruising tussen Cube en Demon Seed!

Article continues after the ad

Drones

In Tau wordt Julia ontvoerd voor een duister experiment. Om te ontsnappen, moet ze Tau te slim af zijn. Dit is een geavanceerd kunstmatig intelligentiesysteem dat ontworpen is door haar ontvoerder. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, niet in de laatste plaats omdat Tau een aantal killer drones tot zijn beschikking heeft. Al snel ontstaat er een dodelijk kat-en-muisspel tussen haar en het bizarre beveiligingssysteem!

Vermakelijk

Afgaande op de trailer belooft Tau een vermakelijke hightech-horrorfilm te worden in de traditie van Cube en Demon Seed. Aan de cast zal het in ieder geval niet liggen: Julia wordt gespeeld door Maika Monroe (It Follows) en de rol van haar ontvoerder is voor Ed Skrein (Deadpool).

Opvallend genoeg is de grootste ster van Tau niet eens te zien in de film: de stem van de sadistische computer uit de titel is namelijk voor niemand minder dan Gary Oldman. Deze veelzijdige acteur uit onder meer Harry Potter en The Dark Knight-trilogie won dit jaar nog een Oscar voor zijn rol in Darkest Hour!

Tau is vanaf 29 juni te zien op Netflix.